EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Безрецептурний крем на основі 1% колоїдного вівсяного борошна полегшує симптоми атопічного дерматиту у дітей

атопічний дерматит атопічний дерматит
атопічний дерматит атопічний дерматит

Що нового?

Безрецептурний захисний крем для шкіри на основі колоїдного вівсяного борошна швидко знижує виразність свербежу шкіри і значно полегшує такі симптоми екземи, як почервоніння, подразнення, сухість/лущення шкіри і т. д., у дітей.

Згідно з даними вторинного аналізу, опублікованими в журналі Journal of Dermatological Treatment, безрецептурний крем на основі 1% колоїдного вівсяного борошна (Avena sativa) — це новий бюджетний і швидкодіючий засіб для симптоматичної терапії атопічного дерматиту (АТ) легкого/помірного ступеня тяжкості у представників негроїдної раси / афроамериканців дитячого віку. Мета дослідження Toni Anne Lisante та співавт. полягала в оцінці ефективності раніше описаного рецептурного бар'єрного крему на основі церамідів у порівнянні з безрецептурним кремом на основі 1% колоїдного вівсяного борошна у дітей з АТ.

Було розглянуто дані 49 дітей - афроамериканців/представників негроїдної раси у віці 2-15 років з АТ легкого/помірного ступеня тяжкості. Учасників рандомізували в групу застосування крему на основі 1 % колоїдного вівсяного борошна (n = 25) та групу застосування безрецептурного бар'єрного крему (n = 24) двічі на добу або при необхідності протягом трьох тижнів. Оцінювали виразність АТ та пов'язаних з ним симптомів екземи. Дані про середні зміни показників виразності АТ через 3 тижні порівняно з вихідним рівнем представлені в таблиці 1 нижче.

Було відзначено покращення суб'єктивних оцінок ознак/симптомів екземи. Обидва втручання добре переносилися. Таким чином, безрецептурний крем на основі 1% вівсяного борошна (при застосуванні не рідше двох разів на добу) не менш ефективний і безпечний, ніж рецептурний бар'єрний крем і є новим, бюджетним, швидкодіючим засобом для лікування АТ легкого/помірного ступеня тяжкості у дітей-афроамериканців / представників негроїдної раси.

Джерело:

Journal of Dermatological Treatment

Стаття:

A 1% colloidal oatmeal OTC cream is clinically effective for the management of mild to moderate atopic dermatitis in Black or African American children

Автори:

Toni Anne Lisante і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: