EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Зубна паста на основі 8% L-аргініну та нітрату калію: нова надія для осіб з підвищеною чутливістю зубів

чутливість зубів чутливість зубів
чутливість зубів чутливість зубів

Що нового?

Нова зубна паста, що знижує підвищену чутливість зубів, суттєво полегшує симптоми у пацієнтів із гіперчутливістю дентину і тому є перспективним кандидатом для широкого застосування у стоматології при підвищеній чутливості зубів.

Згідно з результатами нового дослідження, опублікованими в журналі BMC Oral Health, десенсибілізуюча зубна паста на основі 8% L-аргініну, карбонату кальцію та нітрату калію ефективно знижує чутливість зубів за рахунок герметизації дентинних канальців та зменшення проникності дентину. Отримані результати вказують на можливість надання негайної та довгострокової допомоги особам із гіперчутливістю дентину, яка розвивається після стоматологічних процедур або через ерозивне ураження.

Hamideh Sadat Mohammadipour та співавт. провели всебічний аналіз вивчення ефективності даної інноваційної зубної пасти. Зразки дентину з 24 третіх молярів розділили на дві групи: зразки в одній групі обробили інтервенційною пастою, а в іншій плацебо. Результати оцінювали за допомогою скануючої електронної мікроскопії (SEM), а також вимірювання проникності дентину. Крім того, в ході потрійного сліпого рандомізованого клінічного дослідження за участю 16 пацієнтів оцінювали ефективність цієї зубної пасти на чутливість зубів до різних подразників протягом тривалого часу.

За даними зображень SEM досліджувана зубна паста суттєво знижує проникність дентину та ефективно закупорює дентинні канальці. При використанні даної пасти було відмічено виражене зниження чутливості зубів до холоду, дотику та спонтанним подразникам в обох групах, при цьому в основній групі чутливість до холоду суттєво знизилася через 3 місяці після лікування.

Джерело:

BMC Oral Health

Стаття:

Evaluation and comparison of the effects of a new paste containing 8% L-Arginine and CaCO3 plus KNO3 on dentinal tubules occlusion and dental sensitivity: a randomized, triple blinded clinical trial study

Автори:

Hamideh Sadat Mohammadipour та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: