EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Застосування ацетамінофену у поєднанні з кодеїном порівняно з ібупрофеном для полегшення післяопераційного болю у стоматології

зубний біль зубний біль
зубний біль зубний біль

Що нового?

Порівняно з ацетамінофеном у поєднанні з кодеїном одноразовий прийом ібупрофену забезпечує більш ефективне зниження інтенсивності болю після видалення третього моляра.

Результати систематичного огляду та мета-аналізу свідчать про те, що, порівняно із застосуванням комбінації ацетамінофену в дозі 600 мг та кодеїну в дозі 60 мг (A/К), прийом ібупрофену забезпечує більш виразне зниження інтенсивності болю у пацієнтів, які перенесли видалення третього моляра. Метою дослідження, проведеного Hunter Watson та співавт., була оцінка застосування комбінації ацетамінофену з кодеїном порівняно з ібупрофеном у лікуванні болю після видалення зубів.

Пошук проводили в реєстрі досліджень ClinicalTrials.gov та в базі даних PubMed з використанням наступних ключових слів: «біль», «видалення», «зуб або зуби» та «моляр чи моляри». До аналізу були включені рандомізовані сліпі плацебо-контрольовані дослідження. У цих дослідженнях вивчали одноразове застосування ібупрофену або комбінації ацетамінофену в дозі 600 мг з кодеїном у дозі 60 мг і проводили стандартизовану оцінку полегшення болю (ОПБ) через 6 годин або оцінку загального полегшення болю протягом 6 годин після прийому препарату (TOTPAR6).

З 2949 анотацій з метою оцінки повнотекстових робіт було відібрано 79 досліджень. З 79 робіт 20 відповідали критеріям відбору. Дані про виважену стандартизовану різницю середніх значень (РСЗ) показників ОПБ через 6 годин та TOTPAR6 при застосуванні A/К та ібупрофену наведено в таблиці 1.

РСЗ, що дорівнює 0,8 і більше, свідчить про наявність виразного ефекту. Таким чином, одноразове застосування ібупрофену в дозі 400 мг забезпечує високу ефективність лікування болю після видалення третього моляра.

Джерело:

Pain Medicine

Стаття:

Pain Relief with Combination Acetaminophen/Codeine or Ibuprofen following Third-Molar Extraction: A Systematic Review and Meta-Analysis

Автори:

Hunter Watson і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: