EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Вакцина Ad26.COV2.S ефективна та безпечна проти COVID-19

Вакцина Ad26.COV2.S ефективна та безпечна проти COVID-19 Вакцина Ad26.COV2.S ефективна та безпечна проти COVID-19
Вакцина Ad26.COV2.S ефективна та безпечна проти COVID-19 Вакцина Ad26.COV2.S ефективна та безпечна проти COVID-19

Що нового?

Було встановлено, що одноразове введення вакцини Ad26.COV2.S є безпечним і ефективним для запобігання розвитку COVID-19.

Результати недавнього дослідження свідчать, що вакцина Ad26.COV2.S (рекомбінантний, не здатний до реплікації вектор аденовірусу людини 26-го серотипу, який кодує повнорозмірний спайковий білок коронавіруса в стабілізованій формі в префузіонній конформації) при одноразовому введенні ефективно запобігає розвитку COVID-19 з клінічними проявами та безсимптомному носійству коронавіруса важкого гострого респіраторного синдрому-2 (SARS-CoV-2). Також була відзначена ефективність у запобіганні важкої / критичної форми вірусної інфекції, в тому числі госпіталізації та смерті. Мета даного дослідження (ENSEMBLE) полягала в оцінці безпеки та ефективності Ad26.COV2.S для профілактики інфікування SARS-CoV-2 у дорослих.

Учасники даного міжнародного рандомізованого подвійного сліпого плацебо-контрольованого дослідження III фази були рандомізовані для одноразового введення Ad26.COV2.S (5 × 1010 вірусних частинок, n = 19 630) або плацебо (n = 19 691). Основною кінцевою точкою в популяції по протоколу з негативним результатом тесту на коронавірусну інфекцію була ефективність вакцини в запобіганні розвитку середньої важкості - важкої / критичної форми вірусної інфекції не раніше ніж через 14 і 28 днів після вакцинації. Також була проведена оцінка безпеки.

Результати дослідження показали, що вакцина ефективна в запобіганні розвитку середньої важкості - важкої / критичної форми інфекції не раніше ніж через 14 і 28 днів після вакцинації. Як показано нижче, ефективність вакцини була вище щодо запобігання важкої / критичної форми коронавірусної інфекції.


Результати дослідження в Південній Африці, де в 94,5% (86/91) випадків секвенування вірусу був виявлений варіант 20H / 501Y.V2, ефективність вакцини в запобіганні важкої / критичної форми інфекції була вищою в порівнянні з запобіганням інфекції середньої тяжкості, як наведено в таблиці нижче.



Відзначалася значна реактогенність вакцини в порівнянні з плацебо, але вона була низькою або середнього ступеня тяжкості і носила короткочасний характер. Серйозні небажані явища були збалансовані між двома групами лікування. Слід зазначити, що в групі застосування вакцини були зареєстровані 3 смертельні випадки (жоден з них не був пов'язаний з коронавірусною інфекцією), а в групі застосування плацебо - 16 смертельних випадків (5 з яких були пов'язані з коронавірусною інфекцією).

Результати дослідження свідчать про те, що профіль безпеки даної вакцини аналогічний профілям безпеки інших вакцин проти коронавірусної інфекції, оцінюваних в ході досліджень фази III. Таким чином, Ad26.COV2.S є перспективним засобом для профілактики зараження коронавірусною інфекцією.

Джерело:

The New England Journal of Medicine

Стаття:

Safety and Efficacy of Single-Dose Ad26.COV2.S Vaccine against Covid-19

Автори:

J. Sadof і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: