EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Доступний інтраназальний кортикостероїд для лікування очних симптомів алергічного риніту

алергічний риніт алергічний риніт
алергічний риніт алергічний риніт

Що нового?

Флутиказону фуроат у формі назального спрею є доступним за ціною варіантом лікування пацієнтів з алергічним ринітом з такими очними симптомами, як почервоніння, сльозотеча та свербіж в очах.

Згідно з результатами метааналізу, опублікованими в журналі Asian Pacific Journal of Allergy and Immunology, серед різних кортикостероїдів, які застосовуються для лікування симптомів алергічного риніту (АР), флутиказону фуроат виявився найбільш доступним за ціною варіантом для полегшення очних симптомів у пацієнтів з АР. Chadakan Yan та співавт. порівняли економічну ефективність застосування різних інтраназальних кортикостероїдів, включаючи будесонід, мометазону фуроат, тріамцинолон та флутиказону фуроат, для полегшення свербежу, сльозотечі та почервоніння очей у пацієнтів з АР у Таїланді.

Ефективність з точки зору покращення оцінки за шкалою загальної виразності очних симптомів (TOSS) оцінювали за допомогою метааналізу, порівнюючи кожен кортикостероїд з плацебо. У межах аналізу економічної ефективності враховували витрати протягом року і результати з погляду тайського суспільства. Коефіцієнт додаткової ефективності витрат було зрівняно. Також було проведено ймовірнісний аналіз чутливості усунення невизначеностей параметрів. У цей аналіз було включено 3722 пацієнти з сезонним АР із 13 рандомізованих контрольованих досліджень, які відповідали критеріям включення. Ефективність різних кортикостероїдів у відсотковому вираженні зазначена у таблиці 1:

Порівняно з будесонідом коефіцієнт додаткової ефективності витрат для флутиказону, мометазону та тріамцинолону становив 6539,92, 4593,83 та 1401,24 тайських бат відповідно. Імовірність застосування флутиказона фуроата була визнана економічно ефективною у 87,50% пацієнтів з нульовим значенням, за яким слідували мометазон (0,80%), тріамцинолон (5,40%) та будесонід (6,30%) згідно з результатами кривих прийнятності «витрати - ефективність». При пороговій вартості, що перевищує 20 000 тайських бат, застосування флутиказону фуроату вважалося економічно вигідним або ефективним при проявах з боку очей у пацієнтів з АР.

Джерело:

Asian Pacific Journal of Allergy and Immunology

Стаття:

Meta-analysis and cost-effectiveness analysis of intranasal corticosteroid treatment in allergic rhinitis with ocular symptoms

Автори:

Chadakan Yan і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: