EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність застосування альфа-глутаміл-триптофану в лікуванні хронічного атрофічного гастриту, асоційованого з H. pylori

інфекція інфекція
інфекція інфекція

Що нового?

При застосуванні у пацієнтів з хронічним атрофічним гастритом, асоційованим з H. pylori, альфа-глутаміл-триптофан сприяє відновленню здатності шлунка до вироблення соляної кислоти та пепсину.

Результати нещодавно проведеного дослідження свідчать про можливість застосування альфа-глутаміл-триптофану у складі комплексної терапії хронічного атрофічного гастриту, асоційованого з Helicobacter pylori (H. pylori), а також як первинної профілактики злоякісних новоутворень шлунка. Мета зазначеного дослідження полягала в оцінці ефективності цитопротективної дії альфа-глутаміл-триптофану в порівнянні з плацебо (контрольна група) у складі комплексної терапії хронічного атрофічного гастриту, асоційованого з H. pylori.

Всього до дослідження було включено 121 пацієнта з персистуючим атрофічним гастритом, асоційованим з H. pylori. До та після лікування виконували аналіз крові за методом Гастропанель, а також провели ендоскопічне обстеження шлунка з біопсією фрагментів атрофованої слизової оболонки для гістологічного аналізу, а також експрес-тест на наявність H. pylori за активністю ферменту уреази. Крім того, щоденно вимірювали показники кислотно-лужного балансу. Після ерадикації H. pylori пацієнти протягом 28 днів приймали досліджуваний препарат (n = 61) або плацебо (n = 60) двічі на добу (вранці за 20-30 хвилин до їди та ввечері перед сном).

При застосуванні альфа-глутаміл триптофану відзначалося суттєве підвищення індексу кислотності за даними вимірювання кислотно-лужного балансу, а також збільшення співвідношення пепсиногену I до пепсиногену II, зменшення кількості гастрину-17 та збільшення кількості залоз на 1 мм2 слизової оболонки шлунка. При лікуванні хронічного атрофічного гастриту, асоційованого з H. pylori, альфа-глутаміл-триптофан чинив більш виражену регенеративну дію порівняно з плацебо та сприяв відновленню здатності шлунка виробляти соляну кислоту та пепсин.

Джерело:

Intech Open

Стаття:

Alpha-Glutamyl-Tryptophan in the Treatment of Chronic Atrophic Gastritis, Associated with Helicobacter pylori

Автори:

Yury P. Uspensky і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: