EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність та безпека застосування двокомпонентної терапії амоксициліном та вонопразаном для ерадикації H. pylori

спричинена H. pylori спричинена H. pylori
спричинена H. pylori спричинена H. pylori

Що нового?

У пацієнтів з діагнозом інфекції, викликаної H. pylori, застосування двокомпонентної терапії амоксициліном та вонопразаном супроводжувалося ефективною та безпечною ерадикацією H. pylori.

Результати систематичного огляду та мета-аналізу, опубліковані в журналі Journal of Gastroenterology and Hepatology, свідчать, що двокомпонентна терапія амоксициліном і вонопразаном (АВ) була безпечною, забезпечувала ефективну ерадикацію патогену і дозволяла уникнути необхідності в додатковому застосуванні антибіотиків в першій лінії терапії інфекції, спричиненої H. pylori.

Метою дослідження, проведеного Yaobin Ouyang та співавт., була оцінка безпеки та ефективності застосування амоксициліну в комбінації з вонопразаном для ерадикації H. pylori. У цей мета-аналіз були включені 3 дослідження за участю 668 пацієнтів з інфекцією, спричиненою H. pylori. Було виконано систематичний пошук статей у таких електронних базах даних, як Cochrane, Embase та Pubmed, з використанням наступних пошукових запитів: Helicobacter pylori, або H. pylori", або "Hp", "амоксицилін або пеніцилін" і "вонопразан, або TAK-438, або Такекаб, або (калій І конкурентний), або калій-конкурентний". Основними та додатковими кінцевими точками були показники ефективності та безпеки застосування двокомпонентної терапії АВ.

У таблиці 1 представлені дані про загальну частоту ерадикації патогену при застосуванні двокомпонентної терапії АВ у популяції пацієнтів, які виконали вимоги протоколу (PP-популяції), та у популяції всіх пацієнтів залежно від призначеного лікування (ITT-популяції).

Не виявлено статистично значущих відмінностей при застосуванні двокомпонентної терапії АВ та трикомпонентної терапії ВАК при аналізі в ITT-популяції (відношення ризиків (ВР) 0,99) та в PP-популяції (ВР 0,99). Незважаючи на те, що частота розвитку побічних ефектів при застосуванні двокомпонентної терапії АВ була нижчою (19,1 %), ніж при застосуванні трикомпонентної терапії ВАК, ця відмінність не була статистично значущою (ВР: 0,75). Таким чином, двокомпонентна терапія АВ – перспективний варіант лікування пацієнтів з інфекцією, спричиненою H. pylori.

Джерело:

Journal of Gastroenterology and Hepatology

Стаття:

Amoxicillin-Vonoprazan dual therapy for Helicobacter pylori eradication: A systematic review and meta-analysis

Автори:

Yaobin Ouyang і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: