EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Вплив препарату ARO-HSD на зниження маркерів ушкодження печінки у пацієнтів із НАСГ

НАСГ НАСГ
НАСГ НАСГ

Що нового?

У пацієнтів з неалкогольним стеатогепатитом (НАСГ) застосування кандидата в препарати ARO-HSD добре переноситься та забезпечує зниження експресії мРНК та вмісту білка HSD17β13 у печінці.

Результати дослідження I–II фази вказують, що короткострокове застосування препарату- кандидата ARO-HSD у дозах ≤200 мг добре переноситься та забезпечує зниження експресії мРНК та вмісту білка HSD17β13 у печінці, за яким слідує зниження активності аланінамінотрансферази (АЛТ). Мета дослідження полягала в оцінці ефективності застосування препарату ARO-HSD у осіб з підтвердженим або підозрюваним за наявними клінічними ознаками діагнозом НАСГ, а також у здорових добровольців.

У цьому попередньому дослідженні клінічної ефективності взяли участь 32 здорові добровольці та 18 пацієнтів з НАСГ. У перший день дослідження здорові добровольці отримали одноразову дозу ARO-HSD у вигляді підшкірної ін'єкції (25, 50, 100 або 200 мг) або плацебо в подвійному сліпому режимі. У 1-й та 29-й день дослідження відповідні групи пацієнтів отримали препарат ARO-HSD (у дозах 25, 100 або 200 мг) у вигляді підшкірної ін'єкції у відкритому режимі. Для оцінки рівня експресії мРНК та вмісту білка HSD17β13 у пацієнтів була виконана біопсія печінки до введення препарату та через 71 день після його введення.

Застосування препарату-кандидата ARO-HSD добре переносилося, про випадки розвитку значних небажаних явищ та припинення лікування не повідомлялося. Найчастішими небажаними явищами, пов'язаними з лікуванням, були тимчасові реакції у місці введення легкого ступеня тяжкості. До 71-го дня відносно вихідного рівня середня зміна експресії мРНК HSD17β13 у печінці становила -56,9 % (при дозі 25 мг), -85,5 % (при дозі 100 мг) та -93,4 % (при дозі 200 мг). Загальне зниження експресії мРНК HSD17β13 з урахуванням усіх учасників становило 78,6%.

Зниження вмісту білка HSD17β13 у печінці при введенні досліджуваного препарату у всіх дозах було порівнянним. Середнє зниження активності АЛТ до 71-го дня відносно вихідного рівня склало -7,7 % (при дозі 25 мг), -39,3 % (при дозі 100 мг) та -42,3 % (при дозі 200 мг). Таким чином, застосування препарату-кандидата ARO-HSD, розробленого на основі технології РНК-інтерференції для селективного зведення до мінімуму експресії мРНК HSD17β13 в гепатоцитах, є перспективним варіантом лікування у пацієнтів з НАСГ.

Джерело:

Journal of Hepatology

Стаття:

A phase I/II study of ARO-HSD, an RNA interference therapeutic, for the treatment of non-alcoholic steatohepatitis

Автори:

Lung-YiMak і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: