EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Безпека та переносимість атогепанту у профілактиці епізодичної мігрені

мігрень мігрень
мігрень мігрень

Що нового?

Атогепант безпечний і добре переноситься при тривалому застосуванні дози 60 мг один раз на добу для профілактики епізодичної мігрені.

Згідно з результатами відкритого продовженого дослідження тривалістю 40 тижнів, атогепант має сприятливий профіль безпеки та переносимості при тривалому прийомі внутрішньо у дозі 60 мг один раз на добу для профілактики епізодичної мігрені. У дослідженні оцінювали довгострокову безпеку та переносимість атогепанту при застосуванні у пацієнтів, які завершили участь у дослідженні ІІІ фази ADVANCE.

Оцінювали безпеку прийому атогепанту внутрішньо в дозі 60 мг один раз на добу з наступним періодом спостереження протягом чотирьох тижнів. У пацієнтів з епізодичною мігренню як основну кінцеву точку оцінювали переносимість та безпеку атогепанту у таблетках 60 мг при прийомі внутрішньо один раз на добу для профілактики мігрені.

Період лікування завершили 74,6% із 685 пацієнтів, які отримали як мінімум одну дозу атогепанту, при цьому середня тривалість терапії (стандартне відхилення) склала 233,6 (89,3) дня. У період лікування у 62,5% пацієнтів було зареєстровано такі небажані явища (частота яких становила не менше 3 %): інфекції верхніх дихальних шляхів (5,5%), інфекції сечовивідних шляхів (5,3 %), синусит (3,6 %), ринофарингіт (4,8 %), запор (3,4 %) та нудота (3,4 %).

Випадків зі смертельними наслідками зареєстровано не було. Серйозні небажані явища розвинулися тільки у 3,4% пацієнтів і не були пов'язані з терапією. Частота небажаних явищ, ступінь тяжкості яких викликала необхідність припинення терапії, становить понад 0,1%. До них належали мігрень, зниження маси тіла, блювання, дискомфорт у ділянці шлунка, запаморочення (0,3 % у кожному випадку) та нудота (0,4 %). Результати відповідали встановленому профілю безпеки препарату та свідчили на користь безпеки та гарної переносимості атогепанту при тривалому застосуванні у дозі 60 мг один раз на добу.

Джерело:

Cephalalgia

Стаття:

Safety and tolerability results of atogepant for the preventive treatment of episodic migraine from a 40-week, open-label multicenter extension of the phase 3 ADVANCE trial

Автори:

Brad C Klein і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: