EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Рекомендації NICE щодо застосування атогепанту для профілактики мігрені у дорослих після трьох невдалих курсів лікування

головний біль головний біль
головний біль головний біль

Що нового?

Атогепант розглядають як перспективний варіант профілактики мігрені у пацієнтів, у яких інші методи лікування виявилися неефективними.

Важлива подія для пацієнтів з мігренню: Національний інститут охорони здоров'я та вдосконалення медичної допомоги (NICE) рекомендував застосування атогепанту як профілактичну терапію при чотирьох днях мігрені (мінімум) на місяць після трьох невдалих спроб профілактичного прийому інших лікарських засобів.

Приступ мігрені зазвичай триває від 4 до 72 годин і виражається у вигляді виснажливого пульсуючого болю, що серйозно впливає на психічний добробут та фізичну активність. При частій мігрені пацієнтам, як правило, призначають профілактичні препарати для прийому внутрішньо. При неефективності або непереносимості даних методів лікування пацієнтам показані ін'єкції моноклональних антитіл до кальцитонін-ген-пов'язаного пептиду (CGRP). При епізодичній мігрені можливе вживання римегепанту, а внутрішньом'язові ін'єкції ботулотоксину типу А ефективні для профілактики хронічної мігрені.

Незважаючи на існування вищевказаних методів лікування, зберігається необхідність пошуку іншої терапії лікування мігрені, особливо при алергії на ін'єкційні препарати або боязні уколів.

Атогепант для прийому внутрішньо - нове вирішення проблеми, особливо для осіб з хронічною мігренню, у яких немає можливості приймати внутрішньо інші препарати. Коротший період напіввиведення препарату (порівняно з ін'єкційною терапією мігрені) є перевагою для пацієнтів, які потребують швидкого припинення лікування, наприклад, при високому ризику розвитку серцево-судинних захворювань або при плануванні вагітності. Рекомендації NICE підтверджуються результатами двох клінічних досліджень щодо оцінки ефективності застосування атогепанту при мігрені:

1) дослідження ELEVATE, учасниками якого були дорослі пацієнти з епізодичною мігренню після неефективності терапії 2-4 профілактичними препаратами.

2) дослідження PROGRESS, у якому брали участь дорослі пацієнти з хронічною мігренню, які відповідають на терапію чотирма різними препаратами.

Додаткові підтверджуючі дані були отримані в ході досліджень CGP-MD-01 та ADVANCE, результати яких підтвердили ефективність препарату атогепант у зниженні кількості днів мігрені на місяць порівняно з плацебо.

Терапія атогепантом статистично значно скорочувала кількість днів мігрені на місяць у пацієнтів з епізодичною та хронічною мігренню.

З економічної точки зору атогепант перевершував існуючі методи лікування (особливо при хронічній мігрені).

Відповідно до протоколів клінічних досліджень та клінічної практики лікування атогепантом слід припинити через 12 тижнів, якщо препарат не знижує частоту нападів мігрені як мінімум на 50% (для епізодичної мігрені) та 30% (для хронічної мігрені).

Джерело:

NICE

Стаття:

Atogepant for preventing migraine

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: