EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність застосування бенралізумабу в лікуванні еозинофільної астми

еозинофільна астма еозинофільна астма
еозинофільна астма еозинофільна астма

Що нового?

При тяжкій еозинофільній астмі застосування бенралізумабу є ефективним варіантом терапії першої лінії, яка забезпечує статистично значуще зниження частоти загострень та покращення функції легень, що свідчить про виражену терапевтичну дію препарату у пацієнтів із зазначеним захворюванням.

Результати недавнього апостеріорного аналізу даних дослідження ANANKE, опубліковані в журналі Journal of Asthma and Allergy, вказують, що застосування бенралізумабу дозволяє досягти стійкого і вираженого поліпшення стану не тільки у італійських пацієнтів з тяжкою еозинофільною астмою (ТЕА), які раніше не отримували біологічні препарати, але й у пацієнтів, які раніше отримували такі препарати.

Ефективність застосування бенралізумабу була підтверджена за результатами оцінки результатів лікування пацієнтів, які раніше отримували та не отримували біологічні препарати, протягом 96 тижнів. Пацієнтів з ТЕА, які раніше отримували біологічні препарати, розділили на підгрупи з урахуванням того, який препарат вони раніше отримували (омалізумаб або меполізумаб).

Оцінку пройшли загалом 124 (76,5 %) пацієнта, які раніше не отримували лікування, та 38 (23,5 %) пацієнтів, які раніше отримували біологічні препарати, з яких 13 пацієнтів (34,2 %) були включені до підгрупи попереднього застосування меполізумабу, 21 пацієнт (55,3%) – у підгрупу попереднього застосування омалізумабу та 4 пацієнти (10,5%) – у підгрупу попереднього застосування обох зазначених препаратів. Найбільш висока річна частота загострень була відзначена в підгрупі пацієнтів, які раніше отримували омалізумаб. Найбільша тривалість ТЕА, найбільша поширеність хронічного поліпозного риносинуситу та найбільш висока добова доза пероральних глюкокортикостероїдів (ГКС) були виявлені у підгрупі пацієнтів, які раніше отримували меполізумаб.

У всіх групах дослідження застосування бенралізумабу забезпечувало зниження виразності симптомів на 87% при будь-якій тяжкості захворювання та на 94% при його тяжкій формі через 96 тижнів. Крім того, було відзначено збереження функції легень, а найбільш виражені поліпшення спостерігалися у підгрупі пацієнтів, які раніше отримували меполізумаб. У всіх пацієнтів (100%) цієї підгрупи було зареєстровано зниження добової дози пероральних кортикостероїдів. Крім цього, у групі пацієнтів, які раніше не отримували біологічні препарати, було встановлено покращення оцінок у тесті з контролю над астмою (ACT), яке у групі пацієнтів, які раніше отримували такі препарати, було більш варіабельним. Було виявлено статистично значущу відмінність за цим показником між підгрупами пацієнтів, які раніше отримували омалізумаб або меполізумаб.

Джерело:

Journal of Asthma and Allergy

Стаття:

Sustained Effectiveness of Benralizumab in Naïve and Biologics-Experienced Severe Eosinophilic Asthma Patients: Results from the ANANKE Study

Автори:

Cameli P і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: