EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Результати огляду нових методів лікування запальних захворювань кишечника у дітей

запальні захворювання кишечника запальні захворювання кишечника
запальні захворювання кишечника запальні захворювання кишечника

Нещодавно було виконано комплексний огляд нових лікарських препаратів для лікування запальних захворювань кишечника (ЗЗК) в дітей. ЗЗК вражають як дорослих, так і дітей, проте його поширеність серед дітей у світі зростає. Більше 30% пацієнтів не відповідають на лікування імуномодуляторами та інгібіторами фактора некрозу пухлини. У ході цього описового огляду отримано уявлення про останні досягнення у галузі лікарської терапії ЗЗК у дітей, включаючи інноваційні методи біологічної терапії.

Після виконання широкого пошуку в базі даних PubMed, Medline у дослідження були включені дані рандомізованих контрольованих досліджень, відповідних звітів про випадки, а також ретроспективних та проспективних обсерваційних досліджень. Крім того, були ретельно проаналізовані клінічні рекомендації та протоколи авторитетних товариств з вивчення гастроентерологічних захворювань у дітей та дорослих, включаючи Європейську організацію з вивчення хвороби Крона та виразкового коліту та Європейське товариство дитячої гастроентерології, гепатології та харчування.

Результати попередніх досліджень в умовах реальної клінічної практики свідчать про те, що застосування біологічних препаратів та малих молекул, таких як інгібітори STAT, антиінтегрини, інгібітори інтерлейкіну-12 та (або) інтерлейкіну-23 та інгібітори янус-кінази, безпечні та ефективні для лікування ЗЗК у дорослих. Слід зазначити, що це результати також свідчать про можливість застосування цих препаратів у дітей. Незважаючи на значні успіхи у медикаментозній терапії ЗЗК, необхідні дослідження для підтвердження користі цих втручань у дітей.

З огляду на зростаючу частоту несприйнятливості до традиційних методів лікування схвалення застосування цих нових методів лікування у дітей вважається критично важливим. Результати дослідження наголошують на необхідності своєчасного оновлення міжнародних клінічних рекомендацій для безперешкодного включення цих інноваційних методів лікування до існуючих протоколів.

Джерело:

Journal of Paediatrics and Child Health

Стаття:

Novel pharmacological developments in the management of paediatric inflammatory bowel disease: Time for guideline update - A narrative review

Автори:

Rachel By Lee і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: