EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Оцінка можливості застосування ChatGPT у охороні здоров'я та дослідженнях

загальна практика загальна практика
загальна практика загальна практика

Що нового?

Новий чат-бот на основі штучного інтелекту може бути корисним для медичного персоналу.

Згідно з результатами недавнього дослідження, опублікованими в журналі Diabetology & Metabolic Syndrome, ChatGPT, новий чат-бот на основі штучного інтелекту (ШІ), який зараз використовується в медичній науці, може бути корисним для медичних працівників загалом. В останні роки ШІ та технології глибокого навчання просунулися вперед. Компанія OpenAI Inc. нещодавно представила ChatGPT, новий діалоговий чат-бот, швидкий та зручний для користувача завдяки своєму діалоговому формату.

У цьому дослідженні вивчали поточний стан ChatGPT та ступінь його точності у галузі медичних досліджень та охорони здоров'я. Пошук у базах даних Google, Scopus та PubMed здійснювали з використанням ключових слів «ChatGPT» та «медичні дослідження, охорона здоров'я та науковий текст». Було виявлено 29 збігів у базі даних PubMed та 9 результатів у базі даних Scopus англійською мовою. З іншого боку, взаємодія з ChatGPT здійснювалася кілька разів, щоб оцінити точність відповіді на різні медичні питання.

Використовуючи пошук літератури та взаємодію з ChatGPT з медичних питань, автори дійшли висновку, що ця версія швидко генерує відповіді. Однак інформація для відповіді береться з відкритих інтернет-джерел і подається в загальному вигляді, а на цільовій сторінці ChatGPT були виявлені помилки у відповідях на медичні питання. Крім того, наведені дані були обмежені вереснем 2021 року.

До позитивних моментів можна віднести визнання обмеженості чат-бота в медичній сфері, і той факт, що він розроблений здатним навчатися на попередніх відповідях. Поточна версія ChatGPT може бути обмежено корисною як інформаційний чат-бот зі штучним інтелектом для медичного персоналу, проте дослідникам рекомендується перевіряти всю інформацію, представлену чатом, враховуючи його обмеження.

Джерело:

Diabetology & Metabolic Syndrome

Стаття:

ChatGPT: Is this version good for healthcare and research?

Автори:

Raju Vaishya та співавтори

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: