EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Дослідження серії випадків автономної роботизованої операції із встановлення зубного імплантату

стоматологія стоматологія
стоматологія стоматологія

Що нового?

Було підтверджено виняткову точність автономної роботизованої комп'ютеризованої операції з імплантації при встановленні одиночних імплантатів за рахунок контролю кутового відхилення та осьових дефектів.

Результати дослідження серії клінічних випадків переконливо свідчать на користь автономної роботизованої операції як потенційної заміни операції зі встановлення зубних імплантатів.

Метою дослідження була оцінка точності встановлення одиночних імплантатів за допомогою автономної роботизованої комп'ютеризованої операції імплантації (r-CAIS).

Операції за допомогою r-CAIS проводили у пацієнтів, які не мали одного зуба. Пацієнтам виконували конусно-променеву комп'ютерну томографію із маркерами для позиціонування. Перед операцією було складено віртуальний передопераційний план свердління та встановлення імплантату. Під управлінням хірурга роботизована система автономно виконувала остеотомію та встановлення імплантату під час операції.

Для оцінки відмінностей між передбачуваною та фактичною установкою імплантатів була проведена післяопераційна конусно-променева комп'ютерна томографія. До дослідження було включено 10 осіб із одним зубним імплантатом. Не було задокументовано несприятливих наслідків операції чи післяопераційних ускладнень (таких як раннє відторгнення імплантату чи інфекція).

Середні загальні корональні, апікальні та кутові відхилення при автономній роботизованій імплантації склали 0,74 мм, 0,73 мм та 1,11° відповідно. Завдяки контролю осьових дефектів та кутового відхилення, при проведенні автономної r-CAIS спостерігалася висока точність у встановленні одиночних імплантатів.

Джерело:

Journal of Dentistry

Стаття:

Accuracy of autonomous robotic surgery for single-tooth implant placement: A case series

Автори:

Shuo Yang і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: