EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Оцінка впливу догляду за шкірою з використанням косметичних засобів, що містять цераміди, на якість життя у осіб із ксерозом

ксероз ксероз
ксероз ксероз

Що нового?

У осіб похилого віку з ксерозом застосування крему та очищувального засобу, що містять цераміди, супроводжувалося зниженням сухості шкіри, поліпшенням якості життя та підвищенням загальної задоволеності результатами.

Згідно з результатами дослідження, простий догляд за шкірою з використанням косметичних засобів, що містять цераміди, дозволяє знизити сухість шкіри, покращити якість життя та підвищити загальну задоволеність результатами у осіб із ксерозом. У рамках дослідження Federica Filippi та співавт. вивчали вплив застосування зволожувального очищувального засобу та крему для тіла, що містять цераміди, на стан шкіри та якість життя пацієнтів.

У дослідження були включені 30 чоловіків і жінок (віком 70 років і старше) з ознаками ксерозу або лущення шкіри на тілі, а також системними захворюваннями, що супроводжуються ксерозом, або які тривало приймали лікарські засоби, здатні викликати сухість шкіри. Досліджуваний крем наносили двічі на добу, а досліджуваний засіб для очищення використовували як мінімум один раз на добу. Оцінку на початковому рівні та через 28 днів після початку застосування косметичних засобів проводили з використанням клінічної шкали, 4-бальної шкали оцінки якості життя пацієнтом та 5-бальної шкали оцінки сухості шкіри пацієнтом.

У всіх учасників дослідження спостерігався ксероз та дискомфорт через сухість шкіри, при цьому у ≥ 90 % з них зміни шкіри спостерігалися в області нижніх кінцівок та стоп. При оцінці за клінічною шкалою через 28 днів після початку застосування косметичних засобів менш виразними стали лущення/шорсткість шкіри (-82%), дискомфорт через сухість шкіри (-93%) та розтріскування (-97%). За всіма показниками, що вимірювалися з використанням шкал оцінки пацієнтом, було відзначено порівнянне поліпшення. Також, статистично значно підвищилася якість життя пацієнтів.

Слід зазначити, що ≥ 90 % пацієнтів повідомили про відсутність негативного впливу захворювання на повсякденну діяльність та дозвілля/соціальні взаємодії, при цьому 77 % пацієнтів перестали відчувати збентеження щодо свого стану. Таким чином, догляд за шкірою з використанням косметичних засобів, що містять цераміди, супроводжувався покращенням стану у пацієнтів із ксерозом. Загальна задоволеність результатами у пацієнтів похилого віку була високою.

Джерело:

The Journal of the American Academy of Dermatology

Стаття:

33125 Improving quality of life for elderly patients with xerosis with an easy-to-use, Ceramide-containing skincare routine

Автори:

Federica Filippi і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді ru ua en
Спробуй: