EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність комбінації ібупрофену та ацетамінофену для внутрішньовенного введення при післяопераційному болю

післяопераційний біль післяопераційний біль
післяопераційний біль післяопераційний біль

Що нового?

Досліджено застосування комбінації ацетамінофену та ібупрофену для лікування болю після хірургічного втручання на щитоподібній залозі, що знижує потребу в опіоїдах.

Згідно з результатами дослідження, опублікованими в журналі Head & Neck, внутрішньовенне застосування ацетамінофену та ібупрофену забезпечує більш ефективне полегшення болю після тиреоїдектомії порівняно з монотерапією ацетамінофеном.

Мета цього подвійного сліпого дослідження, проведеного Jaesik Park та співавт., полягала у вивченні знеболювальної дії ацетамінофену та ібупрофену при внутрішньовенному застосуванні відразу після тиреоїдектомії.

У дослідження були включені 62 пацієнти, яким була показана тиреоїдектомія. Пацієнтів рандомізували або групу лікування, тобто в групу застосування комбінації ацетамінофену в дозі 1000 мг і ібупрофену в дозі 300 мг, або в контрольну групу, тобто в групу застосування ацетамінофену в дозі 1000 мг. За допомогою візуальної аналогової шкали (ВАШ) оцінювали інтенсивність післяопераційного болю на початку лікування через 15 хвилин і через 30 хвилин після переведення пацієнта в палату післяопераційного спостереження. Враховували також застосування опіоїдів.

В результаті у групі лікування оцінки за ВАШ (таблиця 1) та доза резервного опіоїду після госпіталізації до післяопераційної палати були значно нижчими, ніж у контрольній групі.

Джерело:

Head & Neck

Стаття:

Postoperative pain management using an intravenous combination of ibuprofen and acetaminophen compared with acetaminophen alone after thyroidectomy: A prospective randomized controlled trial

Автори:

Jaesik Park і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: