EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Довгострокова ефективність кріоневролізу при хронічному зубному болю

зубний біль зубний біль
зубний біль зубний біль

Що нового?

Кріоневроліз – новий безпечний та зручний стоматологічний метод полегшення нейропатичного болю після стоматологічної операції шляхом впливу на альвеолярні нерви.

Згідно з даними серії клінічних випадків, кріоневроліз альвеолярних нервів є безпечним та зручним для користувача методом, що забезпечує тривале полегшення нейропатичного болю після стоматологічної операції. Метою дослідження було вивчення впливу кріоневролізу на альвеолярні нерви при хронічному зубному болю. У 3 пацієнтів з болем після видалення зуба і в одного пацієнта після декількох хірургічних втручань на зубах після позитивного результату діагностичної блокади відповідного альвеолярного нерва була проведена нейроабляція з використанням кріозонду.

Вплив втручання оцінювали за числовою рейтинговою шкалою (ЧРШ) оцінки інтенсивності болю, а також за зміною оцінки якості життя та дозування лікарських препаратів на 7-й день та через 3 місяці. Через 3 місяці у 2 добровольців спостерігалося полегшення болю >50 %, а у двох інших — на 50 % (рисунок 1):

Згідно з отриманими даними, один пацієнт успішно знизив дозу прегабаліну, ще один на 50% знизив дозу амітриптиліну, і один пацієнт на 50% знизив дозу тапентадолу. Повідомлень про безпосередньо пов'язані ускладнення не зареєстровано. У всіх пацієнтів відзначалося покращення сну та загальної якості життя. Встановлено, що кріоневроліз альвеолярних нервів є ефективним методом, який забезпечує тривале полегшення нейропатичного болю після стоматологічної операції.

Джерело:

Pain Practice

Стаття:

Cryoneurolysis of alveolar nerves for chronic dental pain: A new technique and a case series

Автори:

Matthieu Cachemaille і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: