EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Оцінка довгострокової ефективності терапії деукравацитинібом у порівнянні з адалімумабом у пацієнтів з бляшковим псоріазом

псорі псорі
псорі псорі

Що нового?

У пацієнтів з бляшковим псоріазом середньотяжкого та тяжкого перебігу після 2 років лікування частота відповіді при застосуванні деукравацитинібу (6 мг 1 раз на добу) була вищою, ніж при застосуванні адалімумабу (40 мг 1 раз на 2 тижні).

Згідно з результатами проміжного аналізу, у дорослих пацієнтів з бляшковим псоріазом середньоважкого і тяжкого перебігу, які отримували деукравацитиніб (пероральний інгібітор тирозинкінази 2-го типу), була відзначена більш висока частота відповіді в кінці 2 років лікування порівняно з пацієнтами, які отримували адалімумаб (моноклональне антитіло). Дослідники провели порівняння довгострокової ефективності терапії деукравацитинібом та адалімумабом.

У результаті відкритого довгострокового додаткового дослідження було проведено непряме порівняння методів лікування. Для оцінки сумісності дизайнів досліджень обстежили учасників, рандомізованих на отримання плацебо і які перейшли на терапію деукравацітінібом або терапію адалімумабом через 16 тижнів. Основною кінцевою точкою, яка представляє інтерес, була частота зниження площі поверхні тіла (ППТ), ураженої псоріазом, на ≥ 75%, що оцінюється за допомогою індексу поширеності і тяжкості псоріазу (PASI 75), через 112 тижнів після рандомізації.

Додаткові кінцеві точки включали досягнення відповіді за критеріями PASI 75 на 52-му тижні та PASI 90 (зниження ППТ, ураженої псоріазом, на ≥ 90%) на 52-му та 112-му тижнях. Якщо дані PASI були відсутні, виконували підстановку даних, що відсутні. Було проведено непряме порівняння, скориговане за відповідністю шляхом повторного зважування даних окремих пацієнтів з дослідження POETYK PSO-LTE, щоб узгодити вихідні характеристики з характеристиками продовженого дослідження REVEAL.

Перед повторним зважуванням встановили, що в дослідженні POETYK PSO-LTE (що включало 329 осіб) середній вік учасників був більшим, а маса тіла менше, учасники частіше отримували попередню системну терапію, і у них були вищі вихідні значення PASI. Крім того, у цих учасників була відзначена більш висока частота відповіді за критеріями PASI 75 і PASI 90 на 16-му тижні порівняно з плацебо, ніж у пацієнтів із додаткового дослідження REVEAL (що включала 345 осіб).

Після повторного зважування скоригована частота відповіді за критеріями PASI 75 на 112-му тижні була статистично значущою для деукравацитинібу в порівнянні з адалімумабом (67,2 і 54,0% відповідно, відмінність середніх значень: 13,2 процентних пункти). При терапії деукравацитинібом також спостерігалася чисельно більш висока скоригована частота відповіді за критеріями PASI 90 на 112-му тижні (41,3 та 34,0% відповідно, відмінність середніх значень: 7,3 процентних пункти). Однак обидва методи лікування були порівняні щодо скоригованої частоти відповіді за критеріями PASI 75 та PASI 90 на 52-му тижні.

У дорослих пацієнтів з бляшковим псоріазом середньотяжкої та тяжкої течії, які отримували деукравацитиніб, була відзначена більш висока частота відповіді наприкінці 2 років лікування порівняно з пацієнтами, які отримували адалімумаб. У той час, як частота відповіді на терапію деукравацитинібом протягом цього періоду залишалася незмінною, частота відповіді на терапію адалімумабом на другий рік знизилася. Таким чином, пацієнти з бляшковим псоріазом можуть отримувати терапевтичну користь від застосування деукравацитинібу для прийому внутрішньо протягом тривалого періоду часу, оскільки воно продемонструвало стійку ефективність у довгостроковій перспективі.

Джерело:

Dermatology and Therapy

Стаття:

Matching-Adjusted Indirect Comparison of the Long-Term Efficacy of Deucravacitinib Versus Adalimumab for Moderate to Severe Plaque Psoriasis

Автори:

April W. Armstrong та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: