EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність застосування дексаметазону в лікуванні болю у пацієнтів із пульпітом

анестезія анестезія
анестезія анестезія

Що нового?

Системне застосування дексаметазону дозволяє підвищити частоту досягнення ефективності анестезії та сприяє усуванню болю у осіб з симптоматичним незворотнім пульпітом.

Результати мета-аналізу свідчать, що системне застосування дексаметазону в осіб з симптоматичним незворотнім пульпітом дозволяє поліпшити купірування болю і підвищити частоту досягнення ефективності анестезії. Мета цього дослідження полягала у визначенні того, як застосування дексаметазону впливає на ефективність анестезії у пацієнтів із пульпітом.

Пошук відповідних досліджень проводили у таких електронних базах даних, як Google Scholar та PubMed. Для визначення ризику виникнення систематичної помилки у виявлених дослідженнях використали відповідний інструмент співпраці Кокрейна. Зі статей було вилучено інформацію про частоту досягнення ефективності анестезії, інтенсивність болю (за візуальною аналоговою шкалою (ВАШ)) та побічні ефекти. При вивченні даних використовували критерій Мантеля - Хензеля, відношення шансів (ВШ), зворотна дисперсія та стандартизована різниця середніх (СРС).

У порівнянні з плацебо застосування дексаметазону супроводжувалося поліпшенням ефективності анестезії (n = 502; ВШ = 2,59). Крім того, в порівнянні з плацебо, у осіб, які отримали дексаметазон, інтенсивність болю була нижчою через 6 годин (n = 302; СРС = -1,43), 12 годин (n = 302; СРС = -1,65) і 24 години (n = 302; СРС = -1,27). Таким чином, застосування дексаметазону у пацієнтів з пульпітом сприяє полегшенню болю.

Джерело:

Pharmaceuticals (Базель)

Стаття:

Dexamethasone Increases the Anesthetic Success in Patients with Symptomatic Irreversible Pulpitis: A Meta-Analysis

Автори:

Lorenzo Franco-de la Torre і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: