EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Дексмедетомідин має седативний ефект, який можна порівняти з ефектом мідазоламу, при операції на третьому молярі

хірургічна стоматологія хірургічна стоматологія
хірургічна стоматологія хірургічна стоматологія

Що нового?

При застосуванні під час операції на третьому молярі дексмедетомідин забезпечує таку саму ефективність седативної дії, як і при застосуванні мідазоламу.

Результати метааналізу контрольованих рандомізованих досліджень свідчать, що дексмедетомідин може бути перспективною альтернативою мідазоламу для седації у пацієнтів під час операції на третьому молярі. Метою цього дослідження, виконаного Wang та співавт., була оцінка впливу дексмедетомідину в порівнянні з мідазоламом при застосуванні в хірургічній стоматології.

У базах даних, включаючи Кокрейнівську бібліотеку, EBSCO, Web of Science, Embase та PubMed, було здійснено пошук рандомізованих контрольованих досліджень, у яких проводили порівняльну оцінку впливу дексмедетомідину та мідазоламу під час операції на третіх молярах. Для метааналізу використовували модель з випадковими ефектами.

До аналізу було включено чотири рандомізовані контрольовані дослідження. Його результати свідчать, що при застосуванні мідазоламу та дексмедетомідину під час операції на молярах спостерігалися схожі показники насичення киснем, частоти серцевих скорочень, артеріального систолічного тиску, діастолічного артеріального тиску та частоти розвитку нудоти і блювання (таблиця 1).

Таким чином, дексмедетомідин може стати перспективною альтернативою мідазоламу для досягнення седативного ефекту під час операції на третьому молярі.

Джерело:

Medicine

Стаття:

Comparison of Dexmedetomidine with Midazolam for third molar surgery: A meta-analysis of randomized controlled trials

Автори:

Ling Wang і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: