EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Чи дотримуються лікарі власних рекомендацій щодо здорового способу життя?

загальна коморбідність загальна коморбідність
загальна коморбідність загальна коморбідність

Що нового?

За приклад своїм пацієнтам лікар має вести здоровий спосіб життя.

Результати дослідження вказують, що 82% лікарів вважають вкрай важливим вести здоровий спосіб життя і бути особистим прикладом для своїх пацієнтів, тоді як 17% лікарів вважають, що це не є дуже важливим. Пацієнти часто отримують поради від лікарів про те, як покращити та зберегти здоров'я. Лікарі пройшли відповідне навчання і знають, як підходити до вирішення соціальних питань та питань, пов'язаних із способом життя, таких як неправильне харчування, вживання алкоголю та куріння, які можуть мати серйозні негативні наслідки для здоров'я. Мета цього дослідження полягала у визначенні того, чи лікарі дотримуються своїх власних рекомендацій щодо здорового способу життя.

Лікарі рекомендують своїм пацієнтам регулярну фізичну активність та правильне харчування (11 %), а також обмеження вживання алкоголю та відмову від куріння (10 %). До інших рекомендацій належать підтримка нормальної маси тіла (9 %), достатня кількість сну (9 %), зниження рівня стресу (8 %), догляд за собою (7 %), контроль вмісту холестерину (6 %), регулярне обстеження для контролю стану здоров'я (6%) та утримання від вживання психоактивних речовин (6%).

З тих рекомендацій, які лікарі дають своїм пацієнтам, перші регулярно практикують фізичні вправи, відмову від куріння, правильне харчування та обмеження вживання алкоголю. Було встановлено, що 14 % лікарів страждають від надмірного стресу і недосипання, 13 % зазнають труднощів з регулярними фізичними навантаженнями, 10 % не справляються з підтриманням нормальної маси тіла, а інші не дотримуються регулярних обстежень стану здоров'я, правильного харчування, належного догляду за собою, контролю вмісту холестерину, обмеження вживання алкоголю та відмови від куріння.

Більшість лікарів не вважають ведення здорового способу життя ні простим, ні складним завданням. При цьому 29% лікарів вважають це завдання складним, а 23% лікарів - простим. Основними перешкодами до дотримання рекомендацій щодо здорового способу життя лікарі вважають неможливість дотримуватись графіка/розкладу (31 %), стрес (22 %), нестача самоконтролю (18 %), відсутність мотивації (15 %) та фінансові питання (2 %). Загалом 41% лікарів іноді наводять себе як приклад, коли дають рекомендації щодо здорового способу життя, 35% лікарів роблять це часто і 23% лікарів ніколи не роблять цього.

Джерело:

Medscape

Стаття:

Do You Take Your Own Advice on Healthy Habits?

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: