EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Омалізумаб у поєднанні з АСІТ при бронхіальній астмі, спричиненій кліщами домашнього пилу

бронхіальна астма бронхіальна астма
бронхіальна астма бронхіальна астма

Що нового?

Застосування алерговакцини у поєднанні з омалізумабом значно підвищує ефективність алерген-специфічної імунотерапії у пацієнтів із бронхіальною астмою, спричиненою кліщами домашнього пилу.

Згідно з результатами дослідження, опублікованими в «ERJ Open Research», у осіб з бронхіальною астмою, викликаної кліщами домашнього пилу (КДП), омалізумаб у поєднанні з алерген-специфічною імунотерапією (АСІТ) перевищував за ефективністю тільки АСІТ або монотерапію омалізумабом, забезпечивши більш виразне полегшення симптомів та зниження добової дози інгаляційних кортикостероїдів. Метою дослідження було вивчення ефективності алерген-специфічної імунотерапії у поєднанні з омалізумабом і без нього у пацієнтів із бронхіальною астмою, спричиненою КДП.

До дослідження було включено 52 добровольці з бронхіальною астмою, викликаною КДП. При цьому включали лише моносенсибілізованих пацієнтів з алергією на КДП. У дослідженні порівнювали три методи лікування: монотерапію омалізумабом, комбінацію підшкірної імунотерапії КДП (ПКІТ) з омалізумабом та окремо ПКІТ. Первинними кінцевими точками, запланованими у цьому плацебо-контрольованому багатоцентровому рандомізованому дослідженні у трьох паралельних групах, були оцінки за опитувальником про контроль симптомів бронхіальної астми (ACQ), частота загострень бронхіальної астми та зниження добової дози інгаляційних кортикостероїдів.

Через 12 місяців лікування застосування всіх терапевтичних методів було пов'язане зі значним зменшенням частоти загострення бронхіальної астми та покращенням оцінок ACQ при всіх варіантах терапії. що свідчить на користь останньої групи. Отже, додавання біологічного препарату до алерген-специфічної імунотерапії підвищує ефективність лікування. Застосування омалізумабу у поєднанні з АСІТ є цінним підходом до мінімізації небажаних явищ та підвищення ефективності самої АСІТ.

Джерело:

ERJ Open Research

Стаття:

Adding a biologic to allergen immunotherapy increases treatment efficacy

Автори:

Andrzej Bożek і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: