EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Вплив дупілумабу на свербіж та кропив'янку у осіб з кропив'янкою, рефрактерною до антигістамінних препаратів

хронічна спонтанна кропив'янка хронічна спонтанна кропив'янка
хронічна спонтанна кропив'янка хронічна спонтанна кропив'янка

Що нового?

У осіб з хронічною спонтанною кропив'янкою, рефрактерною до антигістамінних препаратів, застосування дупілумабу супроводжується статистично значущим полегшенням симптомів.

Результати 24-тижневого рандомізованого плацебо-контрольованого дослідження III фази свідчать, що застосування дупілумабу добре переноситься і забезпечує статистично значуще зниження симптомів у осіб з кропив'янкою, рефрактерною до антигістамінних препаратів. Мета дослідження полягала в оцінці безпеки та ефективності застосування дупілумабу в лікуванні хронічної спонтанної кропив'янки, рефрактерної до антигістамінних препаратів.

Учасників (віком 6 років і старше), які отримують антигістамінні препарати у стандартних дозах або в дозах, що не перевищують 4-кратну дозу, рандомізували в групу додаткової терапії дупілумабом (n = 70) у дозах 300 мг у підлітків/дорослих масою тіла ≥ 60 кг та 200 мг у дітей з масою тіла ≥ 30 кг та підлітків з масою тіла < 60 кг або до групи застосування відповідного плацебо (n = 68) з підшкірним введенням один раз на два тижні. Основними кінцевими точками були зміна оцінки за шкалою активності кропив'янки (UAS7) протягом 7 днів і зміна оцінки за шкалою свербежу протягом 7 днів (ISS7) через 24 тижні лікування щодо вихідного рівня.

Додатковою запланованою кінцевою точкою була зміна оцінки за шкалою виразності уражень шкіри при кропив'янці протягом 7 днів (HSS7) через 24 тижні лікування відносно вихідного рівня. У таблиці 1 наведено середні значення оцінок за шкалами ISS7, UAS7 та HSS7 (у групах застосування дупілумабу та плацебо) на початковому рівні та через 24 тижні після початку лікування.

Частота розвитку небажаних явищ, що виникли в ході лікування (НЯВХЛ), у групах застосування дупілумабу та плацебо була порівнянною: 35 (50,0 %) та 40 (58,8 %) випадків; частота розвитку реакцій у місці введення препарату склала 8 (11,4 %) та 9 (13,2 %) випадків, кон'юнктивіту – 0 та 1 (1,5 %) випадок та серйозних НЯВХЛ – 2 (2,9 %) та 5 (7,4%) випадків. Таким чином, застосування моноклонального антитіла дупілумабу у пацієнтів з кропив'янкою, які мали симптоми попри терапію стандартними антигістамінними препаратами, приносило користь.

Джерело:

The Journal of the American Academy of Dermatology

Стаття:

33004 Dupilumab significantly reduces itch and hives in patients with chronic spontaneous urticaria (CSU) who remain symptomatic despite use of standard-of-care antihistamines: Results from a phase 3 trial (LIBERTY-CSU CUPID study A)

Автори:

Marcus Maurer і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: