EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Призначення ефінаконазолу при оніхомікозі залежить від кількості уражених нігтів

ефінаконазол ефінаконазол
ефінаконазол ефінаконазол

Що нового?

При оніхомікозі кількість уражених нігтів є основним фактором, від якого залежить призначення 10% розчину ефінаконазолу.

Результати недавнього дослідження, опубліковані в журналі Journal of Drugs in Dermatology, наголошують на важливості визначення кількості уражених нігтів при призначенні 10 % розчину ефінаконазолу для лікування оніхомікозу. При грибковій інфекції нігтьового ложа часто призначають 10% розчин ефінаконазолу, азольного протигрибкового засобу місцевого застосування. Однак до цього часу були відсутні дані про індивідуальні фактори або характеристики захворювання, що впливають на необхідне дозування.

Дослідники об'єднали та проаналізували дані двох досліджень ІІІ фази з оцінки ефективності лікування оніхомікозу нігтів на ногах, щоб виявити закономірності у застосуванні лікарського препарату. Під час проведення аналізу враховували такі показники, як кількість уражених нігтів на ногах, відсотковий показник ураження цільового нігтя, підлогу та індекс маси тіла (ІМТ). Отримані результати вказували на чітку кореляцію між кількістю уражених нігтів та необхідною дозою ефінаконазолу на місяць.

Учасникам із двома або більше ураженими нігтями в середньому була потрібна доза, що перевищує стандартну дозу (4 мл щомісяця). У міру збільшення кількості нігтів, уражених оніхомікозом, збільшувалося і необхідне дозування: в середньому 4,39 мл при ураженні двох нігтів та 6,36 мл при ураженні шести нігтів. Слід зазначити, що результати дослідження вказували на те, що інші фактори, такі як показник ураження цільового нігтя на нозі, стать або ІМТ, мали мінімальний вплив на застосування лікарського препарату.

Таким чином, для оптимізації результатів лікування важливо адаптувати дозу, що призначається, з урахуванням ступеня ураження нігтів. Приділяючи пріоритетну увагу кількості уражених нігтів, медичні працівники можуть гарантувати, що пацієнти отримають відповідне дозування ефіноконазолу, і це призведе до покращення дотримання запропонованого режиму терапії та, зрештою, до більш сприятливих результатів лікування оніхомікозу.

Джерело:

Journal of Drugs in Dermatology

Стаття:

Number of Affected Nails Is the Primary Determinant of Efinaconazole 10% Solution Usage for Onychomycosis

Автори:

Steven R Feldman і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: