EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Вплив терапії ефонідипіном у поєднанні з телмісартаном на зниження високого артеріального тиску

артеріальній гіпертензії артеріальній гіпертензії
артеріальній гіпертензії артеріальній гіпертензії

Що нового?

Терапія фіксованими дозами ефонідипіну та телмісартану має адитивну антигіпертензивну дію.

Згідно з результатами нещодавнього рандомізованого клінічного дослідження, використання комбінованої терапії ефонідипіном та телмісартаном (у дозі 40 мг кожен) може бути безпечним та ефективним у зниженні високого артеріального тиску (АТ) у пацієнтів з артеріальною гіпертензією ІІ стадії.

Для вивчення антигіпертензивної ефективності комбінації фіксованих доз (КФД) ефонідипіну та телмісартану у пацієнтів з артеріальною гіпертензією Bhupesh Dewan та співавт. провели багатоцентрове рандомізоване подвійне сліпе порівняльне клінічне дослідження III фази в паралельних групах у 6 центрах, розташованих по всій території Індії, та зареєстрували 240 пацієнтів з артеріальною гіпертензією ІІ стадії. Пацієнтів рандомізували до наступних груп:

• групу ефонідипіну в дозі 40 мг та телмісартану в дозі 40 мг (група Е+Т): прийом один раз на добу протягом 90 днів;

• групу цилнідипіну в дозі 10 мг та телмісартану в дозі 40 мг (група Ц+Т): прийом один раз на добу протягом 90 днів.

Як первинну кінцеву точку розглядали середнє зниження систолічного АТ (САТ) і діастолічного АТ (ДАТ) у положенні сидячи з 1-го по 90-й день. Оцінюваними вторинними кінцевими точками були середнє зниження АТ від вихідного рівня до 30-го і 60-го дня, пацієнти, які досягли цільового АТ (менше 140/90 мм рт. ст.), а також переносимість і безпеку досліджуваних препаратів на основі зареєстрованих випадків небажаних явищ (НЯ).

В рамках дослідження 118 осіб були випадковим чином розподілені в групу Е+Т, в якій середнє (± стандартне відхилення) САТ та ДАТ на початковому рівні становило 167,25±4,68/107,26±5,19 мм рт. ст. Через 30 днів лікування в групі Е+Т було відзначено середнє зниження САТ/ДАТ на 29,37/18,06 мм рт. ст., при цьому на 60-й день було відзначено зниження на 38,55/22,69 мм рт. ст. відносно вихідного рівня. На 90-й день САТ/ДАТ знизилося до 119,41±14,99/81,67±4,29 мм рт. ст. при середньому зниженні 47,94/25,89 мм рт. ст. у групі Е+Т. За період дослідження різниця в систолічному артеріальному тиску між групами Е+Т і Ц+Т склала -0,48 мм рт. ст., при відповідній різниці в діастолічному артеріальному тиску -0,77 мм рт. ст.

Верхня межа 95% ДІ була нижчою за межу 10 мм рт. ст., що підтверджує неменшу ефективність терапії Е+Т проти терапії Ц+Т. Цільовий АТ був досягнутий у 92% пацієнтів у групі Е+Т. Тільки 1 пацієнт повідомив про небажані явища на тлі терапії Е+Т. Оскільки в групі Е+Т не було зареєстровано непередбачуваних НЯ, цю комбінацію оцінили як безпечну з хорошою переносимістю.

Джерело:

Cardiology and Angiology: An International Journal

Стаття:

Efficacy and Safety of Fixed-Dose Combination of Efonidipine and Telmisartan in Stage II Hypertensive Patients: Results from Randomized Clinical Trial

Автори:

Bhupesh Dewan і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді ua en ru
Спробуй: