EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Засоби класу «емолієнти плюс» змінюють підхід до лікування атопічного дерматиту

атопічний дерматит атопічний дерматит
атопічний дерматит атопічний дерматит

Що нового?

Засоби класу «емолієнти плюс», що мають здатність відновлювати шкірний бар'єр, служать як підтримуюча терапія та ефективний засіб лікування атопічного дерматиту, особливо в поєднанні з протизапальними препаратами.

Згідно з результатами огляду, опублікованого в журналі Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, застосування засобу категорії «емолієнти плюс» може бути не тільки потужною підтримуючою терапією для пацієнтів з атопічним дерматитом (АТ), але й чинить синергічний ефект при використанні в поєднанні з протизапальним лікуванням. Емолієнти є основою підтримуючої терапії при АТ. Поява нового класу емолієнтів, відомого як «емолієнти плюс», до складу яких входять активні, нелікарські компоненти (сапоніни, рибофлавіни, флавоноїди з екстрактів безбілкових проростків вівса, а також лізати бактерій), розмиває традиційні межі між емолієнтами та лікарськими засобами для місцевого застосування.

На основі пошуку літератури та досвіду авторів з бази даних PubMed було отримано відповідні ключові слова та наукові статті. Незважаючи на те, що визначення ідеального емолієнту включає п'ять компонентів, єдиної думки щодо засобів класу «емолієнти плюс» немає. Ці засоби сильно розрізняються за складом та способами дії при лікуванні АТ, що потенційно впливає на їхню клінічну ефективність.

Пропонуються різні підходи до лікування АТ, що включають профілактичні, превентивні, інтермітуючі та синергетичні методи. Ефективність засобів класу «емолієнти плюс» щодо покращення бар'єрної функції пошкодженої шкіри була підтверджена на основі різних показників. Їх вплив на епідермальні бар'єри (фізичні та біохімічні, імунологічні, нейросенсорні та мікробні) підтверджено експериментальними доказами. При ухваленні рішення про лікування АТ необхідно оцінити безпеку доступних методів місцевого лікування.

Джерело:

Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology

Стаття:

The Role of a Novel Generation of Emollients, ‘Emollients Plus’, in Atopic Dermatitis

Автори:

Elena Araviiskaia і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: