EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність та безпека еренумабу для лікування мігрені у клінічній практиці

мігрень мігрень
мігрень мігрень

Що нового?

Еренумаб (моноклональне антитіло, що блокує рецептор CGRP) – це ефективний і безпечний препарат для лікування мігрені в клінічній практиці.

Результати нового систематичного огляду свідчать про ефективність та безпеку застосування еренумабу у клінічній практиці. Це перший метааналіз щодо оцінки ефективності еренумабу у клінічній практиці, що підкреслює можливості його застосування для успішного лікування мігрені.

Мета дослідження, проведеного Jaime Fernández-Bravo-Rodrigo та співавт., Полягала в оцінці ефективності та безпеки еренумабу для зниження інтенсивності та частоти розвитку нападів мігрені в клінічній практиці. Автори виконали пошук досліджень щодо оцінки ефективності еренумабу при мігрені в базах даних Scopus, Web of Science, PubMed та Cochrane за період до грудня 2023р.

У метааналіз включили 53 дослідження. Отримані результати вказують на статистично значуще зниження за декількома показниками через 3 місяці лікування.

  • Кількість днів з мігренню на місяць: -7,18 дня.
  • Кількість днів з головним болем на місяць: -6,89 дня.
  • Тест для оцінки впливу головного болю (HIT-6): -6,97.
  • Кількість днів прийому лікарських препаратів: -6,22 дня.
  • Щомісячна доза препарату для усунення гострого нападу мігрені: -15,75.
  • Біль: -1,71.

Крім того, спостерігалося деяке збільшення клінічної користі еренумабу протягом 6 та 12 місяців лікування. Частота відповіді на лікування була наступною: у 1/3 пацієнтів спостерігалося зниження кількості днів з мігренню/головним болем на місяць більш ніж на 30%, у 1/6—більш ніж на 50%, а у 3–4% пацієнтів частота відповіді склала 100%. Частота розвитку небажаних явищ склала 0,34 через 6 місяців і 0,43 через 12 місяців терапії.

Джерело:

European Journal of Pharmacology

Стаття:

Real-world effectiveness and safety of Erenumab for the treatment of migraine: A systematic review and meta-analysis

Автори:

Jaime Fernández-Bravo-Rodrigo та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: