EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Застосування ін'єкцій еторикоксибу для лікування болю у клінічній практиці в Індії

еторикоксиб еторикоксиб
еторикоксиб еторикоксиб

Що нового?

Внутрішньом'язове введення еторикоксибу в дозі 90 мг/мл полегшує гострий біль при високій переносимості, що дозволяє припустити його потенціал як альтернативний варіант терапії різних медичних станів, що супроводжуються больовим синдромом.

За даними нещодавно проведеного в Індії дослідження в умовах клінічної практики, внутрішньом'язові (в/м) ін'єкції еторикоксибу в дозуванні 90 мг/мл ефективно полегшували гострий біль і добре переносилися.

З огляду на недостатню кількість досліджень застосування еторикоксибу за допомогою альтернативних прийому внутрішньо способів введення (зокрема, за допомогою внутрішньом'язової ін'єкції), в рамках даного дослідження оцінювали безпеку та ефективність інноваційної та нової лікарської форми еторикоксибу 90 мг/мл при внутрішньом'язовому введенні для усунення гострого болю у пацієнтів у амбулаторних умовах.

Було зібрано повний набір даних про 383 пацієнтів із 42 дослідницьких центрів в Індії. До нього увійшли клінічні та демографічні характеристики, а також інформація про супутні захворювання. Перед збором даних було отримано схвалення експертної ради організації/незалежного комітету з етики. Далі аналізували безпеку та ефективність внутрішньом'язового введення еторикоксибу через 30 та 60 хвилин після введення.

Еторикоксиб застосовували для лікування різних больових станів - артриту колінного суглоба, посттравматичного болю, післяопераційного болю, перелому, болю в спині, травм спини, розтягнення. Встановлено, що у 98,17% від загальної кількості пацієнтів спочатку спостерігався біль від середньої до сильної інтенсивності за візуальною аналоговою шкалою (ВАШ).

Через 30 хвилин частка пацієнтів, які відчувають сильний біль, знизилася до 6,78%, а через 60 хвилин – до 4,17%. Було відзначено статистично значуще покращення оцінок ВАШ порівняно з початковим рівнем через 30 хвилин та 60 хвилин, при цьому найбільше покращення було зареєстровано через 60 хвилин. Більше половини пацієнтів повідомили про відсутність болю у місці ін'єкції. Близько 70,23% лікарів підтвердили, що внутрішньом'язові ін'єкції еторикоксибу є більш ефективним варіантом полегшення болю порівняно з ін'єкціями НПЗП, що застосовуються нині. Після ін'єкції еторикоксиба екстрена аналгезія знадобилася лише 12,79% пацієнтів. Згідно з даними дослідження, практично ні в кого з пацієнтів не розвинулося небажаних явищ після ін'єкції, отже вона добре переносилася.

Джерело:

Cureus

Стаття:

Nationwide Etoricoxib Injection Clinical Experience (NICE): Real-World Evidence in Indian Patients

Автори:

Umeesh Shetty і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: