EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Вивчення потенційних варіантів лікування гепатиту В: тенофовіру алафенамід або тенофовіру дизопроксилу фумарат

гепатит В хвороба печінки гепатит В хвороба печінки
гепатит В хвороба печінки гепатит В хвороба печінки

Що нового?

Тенофовіру алафенамід виявився безпечним та економічно ефективним препаратом терапії першої лінії при хронічному гепатиті В.

У недавньому дослідженні, результати якого опубліковані в журналі Medicine (Балтімор), Rui Liu та співавт. ретельно вивчили ефективність двох основних методів лікування хронічного гепатиту B: тенофовіру алафенаміду (ТАФ) та тенофовіру дизопроксилу фумарату (ТДФ).

У цьому комплексному аналізі 241 випадки хронічного гепатиту В за період з січня 2020 по грудень 2021 порівнювали ефективність застосування ТАФ і ТДФ. Пацієнтів розділили на групу застосування ТАФ (180 учасників) та групу застосування ТДФ (61 учасник); оцінювали функцію печінки, маркери вірусу, клінічні наслідки, небажані явища та економічну ефективність.

До лікування у двох групах рівні ферментів печінки – аспартатамінотрансферази (АСТ), аланінамінотрансферази (АЛТ) та загального білірубіну – були подібними. Після лікування в обох групах спостерігалося статистично значуще зниження рівнів АЛТ, АСТ та загального білірубіну, хоча відмінності між групами застосування ТАФ та ТДФ були статистично незначними.

Частота клінічного лікування суттєво не відрізнялася, однак у групі застосування ТАФ частота розвитку небажаних реакцій була нижчою, ніж в іншій групі. Незважаючи на більш високу медіану вартості ТАФ, при аналізі економічної ефективності його можна порівняти з ТДФ.

Таким чином, ТАФ і ТДФ були ефективні в поліпшенні функції печінки та сприяли одужанню пацієнтів, що відповідає меті лікування хронічного гепатиту B. Зокрема, ТАФ мав більш сприятливий профіль безпеки в порівнянні з ТДФ, що потенційно впливає на рішення щодо лікування в майбутньому.

Джерело:

Medicine (Балтимор)

Стаття:

Therapeutic effectiveness analysis of Tenofovir alafenamide and Tenofovir disoproxil fumarate on the treatment for chronic hepatitis B

Автори:

Rui Liu та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: