EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Вкладиші з дексаметазоном популярніші за очні краплі з лотепреднолом у лікуванні алергічного кон'юнктивіту

алергічний кон'юнктивіт алергічний кон'юнктивіт
алергічний кон'юнктивіт алергічний кон'юнктивіт

Що нового?

Пацієнти з алергічним кон'юнктивітом віддають перевагу застосуванню вкладишів з дексаметазоном, а не лотепреднолу у формі зовнішнього застосування, відзначаючи більш високу ефективність та зручність для самостійного застосування першого.

У дослідженні, опублікованому Shani Reich та співавт. у журналі Clinical Ophthalmology, порівнювали застосування дексаметазону у формі інтраканалікулярного вкладиша та лотепреднолу та олопатадину у формі для зовнішнього застосування в умовах реальної клінічної практики. Отримані дані свідчили про високу ефективність дексаметазону щодо полегшення симптомів та більшої привабливості для пацієнтів з алергічними захворюваннями очей через зручність самостійного застосування.

До дослідження було включено 30 дорослих пацієнтів із лабораторно підтвердженим двостороннім алергічним кон'юнктивітом. У всіх пацієнтів очей з більш вираженими симптомами (30 дорослих) лікували за допомогою дексаметазону, а друге око – за допомогою або лотепреднолу двічі на добу (15 дорослих), або олопатадину один раз на добу (15 дорослих). Основним показником, який оцінювали у дослідженні, була прихильність пацієнтів до терапії . Вторинними клінічними результатами були свербіж в очах і гіперемія, припухлість повік і сльозотеча.

За зручність дексаметазону застосування висловилися 10 із 15 пацієнтів (66,7 %), а на користь лотепреднолу – 4 із 15 пацієнтів (26,7 %). Один пацієнт не вказав своїх переваг. При порівнянні дексаметазону та олопатадину пацієнтам важко зробити вибір на користь будь-якого препарату. При застосуванні дексаметазону інтенсивність свербежу та гіперемії була нижчою, ніж при застосуванні лотепреднолу. Однак у порівнянні з олопатадином дексаметазон ефективніше знижував виразність гіперемії кон'юнктиви, але для свербежу такої відмінності не відзначалося.

Відмінностей в інтенсивності сльозотечі та ступеня припухлості повік між групами не відзначалося. При порівнянні дексаметазону та лотепреднолу середня зміна показника безпеки була порівнянною, проте середній внутрішньоочний тиск після лікування дексаметазоном був вищим, ніж після лікування олопатадином.

Джерело:

Clinical Ophthalmology

Стаття:

DEXTENZA versus Topical Steroid or Antihistamine Therapy for Treatment of Allergic Conjunctivitis

Автори:

Shani Reich і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді ru en ua
Спробуй: