EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Флуоресцентна візуалізація знижує ризик виникнення ускладнень при холецистектомії

холецистектомія холецистектомія
холецистектомія холецистектомія

Що нового?

Забезпечуючи візуалізацію в режимі реального часу та підвищену точність під час хірургічного втручання, флуоресцентна візуалізація індоціаніну зеленого підвищує безпеку пацієнтів та клінічні наслідки, змінюючи цим процедуру холецистектомії.

Результати недавнього метааналізу, опубліковані в журналі Surgical Innovation вказують, що флуоресцентна візуалізація індоціаніну зеленого (ICG) під час холецистектомії може стати переломним моментом у хірургії, пропонуючи безліч переваг та статистично значно покращуючи клінічні результати.

Дослідники провели всебічний аналіз даних 14 наукових праць (за участю 3576 пацієнтів) щодо оцінки ефективності ICG при виконанні холецистектомії.

У пацієнтів, які перенесли хірургічне втручання із застосуванням ICG, спостерігалося статистично значуще зниження післяопераційних ускладнень порівняно з пацієнтами контрольної групи. Зокрема, частота ускладнень при проведенні хірургічного втручання знизилася до 4,78% у групі ICG (значне поліпшення показників) порівняно з 7,25% у контрольній групі. Ризик розвитку жовчовитікання - поширеного ускладнення після холецистектомії - значно знижувався у пацієнтів групи ICG. Частота випадків жовчовитікання знизилася до 0,43% у групі ICG, що різко контрастує з частотою 2,02% у контрольній когорті.

Потреба дренування жовчних проток у пацієнтів при використанні ICG була нижчою. Подібне зниження показників (з 31,8% у контрольній групі до 24,8% у групі ICG) підкреслює ефективність нового методу для покращення клінічних результатів у хірургії та мінімізації післяопераційних ускладнень. У пацієнтів, які перенесли холецистектомію з використанням ICG, частота інтраопераційних кровотеч була значно нижчою.

Джерело:

Surgical Innovation

Стаття:

Effects of Indocyanine Green (ICG) Imaging-Assisted Cholecystectomy on Intraoperative and Postoperative Complications: A meta-Analysis

Автори:

Yuhong Tang та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: