EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Генетичні варіації можуть суттєво впливати на ефективність полегшення болю під час пологів з використанням суфентанілу

вагітність вагітність
вагітність вагітність

Що нового?

Розуміння того, як генетичні фактори впливають на ефективність суфентанілу в полегшенні болю під час пологів, може закласти основу для розробки більш персоналізованих стратегій усунення болю.

У недавньому когортному дослідженні, заснованому на зіставленні показників схильності Yao Chen et al. вивчали вплив поліморфізмів генів опіоїдного рецептора µ 1 (OPRM1) та катехол-О-метилтрансферази (COMT) на ефективність суфентанілу в знеболюванні пологів. Згідно з результатами дослідження, суфентаніл може забезпечити більш ефективне епідуральне полегшення болю при пологах у жінок з варіантами генів OPRM1 AA та COMT GA/AA, на відміну від жінок з варіантами генів OPRM1 AG/GG та COMT GG.

У дослідженні взяли участь 136 пар породіль, які отримували суфентаніл у поєднанні з лідокаїном та ропівакаїном для епідуральної аналгезії. Ключовими показниками для аналізу були оцінки болю за візуальною аналоговою шкалою (ВАШ) та кількість суфентанілу. Результати дослідження показали, що у жінок з генотипами OPRM1 AG/GG спостерігалася менша різниця в балах за ВАШ між оцінкою через п'ять хвилин і вихідною оцінкою (1,55 порівняно з 1,87), і їм потрібно більше суфентаніла (19,65 мкг) у порівнянні з 17,11 мкг) у порівнянні з пацієнтками з генотипом АА.

І навпаки, у пацієнток із генотипами COMT GA/AA відзначалася більша різниця в балах за ВАШ, ніж у жінок із генотипами GG. Таким чином, варіації генів можуть суттєво впливати на ефективність суфентанілу для знеболювання пологів.

Джерело:

Future Medicine

Стаття:

Effect of OPRM1/COMT gene polymorphisms on Sufentanil labor analgesia: a cohort study based on propensity score matching

Автори:

Yao Chen et al.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: