EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Компрес з імбиром дозволяє значно полегшити біль у спині у жінок у третьому триместрі вагітності

вагітність вагітність
вагітність вагітність

Що нового?

Застосування компресу з імбиром у жінок у третьому триместрі вагітності може значно знизити інтенсивність болю в спині.

Згідно з результатами перехресного дослідження, опублікованими в журналі Bali Medical Journal, компреси з імбиром можна вважати простим, безпечним та ефективним альтернативним методом лікування болю у спині у жінок у третьому триместрі вагітності. Метою дослідження було вивчення того, чи можна за допомогою компресу з імбиром полегшити біль у попереково-крижовій ділянці під час вагітності.

Використовували дані про рівень тяжкості болю, отримані у вагітних жінок у третьому триместрі. З використанням методу навмисного відбору до дослідження було включено 10 учасниць. Відмінності в інтенсивності болю в спині у вагітних жінок у третьому триместрі до та після накладання компресу з імбиром оцінювали за допомогою критерію Вілкоксона.

До накладення компресу з імбиром половина учасниць (5 учасниць; 50%) повідомили про наявність помірного болю. Після накладання компресу з імбиром у більшості учасниць (8 учасниць; 80%) спостерігався біль легкого ступеня. Після терапії з використанням компресу з імбиром було відзначено зниження рівня інтенсивності болю.

Таким чином, накладення компресу з імбиром у третьому триместрі вагітності дозволяє знизити інтенсивність болю в спині і може розглядатися як один із варіантів лікування при наданні акушерської допомоги вагітним жінкам зі скаргами на біль у спині.

Джерело:

Bali Medical Journal

Стаття:

The effect of ginger compress on reducing back pain on the third trimester pregnant women

Автори:

Siska Nurul Abidah і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: