EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

HYR-PB21 - ефективний анальгетик, що знижує потребу в застосуванні опіоїдів після гемороїдектомії

хірургія хірургія
хірургія хірургія

Що нового?

Місцева інфільтраційна аналгезія бупівакаїном з пролонгованим вивільненням (HYR-PB21) забезпечує достатнє знеболювання та мінімізує потребу у застосуванні опіоїдних препаратів після гемороїдектомії.

Згідно з результатами рандомізованого контрольованого дослідження, місцева одноразова інфільтрація HYR-PB21 ефективніша за одноразове введення бупівакаїну гідрохлориду при лікуванні післяопераційного болю у пацієнтів після гемороїдектомії. У дослідженні Jinjie Cui та співавт. оцінювали ефективність знеболювальної дії та профіль безпеки бупівакаїну з пролонгованим вивільненням у пацієнтів після гемороїдектомії.

Пацієнтів після хірургічного лікування геморою з випаданням вузлів рандомізували до групи одноразового застосування бупівакаїну гідрохлориду у дозі 75 мг або до групи одноразового застосування HYR-PB21 у дозі 150/300 мг. Інтенсивність післяопераційного болю оцінювали у спокої за допомогою числової рейтингової шкали (ЧРШ). У ході дослідження оцінювали загальний обсяг застосування резервних опіоїдних препаратів та частку пацієнтів, які застосовували такі препарати.

Участь у дослідженні завершили 71 із 72 пацієнтів після гемороїдектомії. Відповідно до результатів аналізу, виконаного з припущення, що всі пацієнти отримали призначене лікування, у групі застосування HYR-PB21 у дозі 300 мг спостерігалося зниження середньої сукупної інтенсивності болю протягом 72 годин після втручання (87 балів) порівняно з групою застосування бупівакаїну гідрохлориду (166 балів). Порівняно з контрольною групою, в якій пацієнти отримували бупівакаїну гідрохлорид, у групах застосування HYR-PB21 у дозах 150 мг та 300 мг спостерігалося дозозалежне скорочення загального споживання опіоїдних препаратів та частки пацієнтів, які застосовували такі препарати.

У групі застосування HYR-PB21 не виявлено збільшення частоти розвитку побічних ефектів порівняно із групою застосування бупівакаїну гідрохлориду. Локальна інфільтраційна аналгезія із застосуванням HYR-PB21 ефективніша за одноразове застосування бупівакаїну гідрохлориду для контролю післяопераційного болю при порівнянному профілі побічних ефектів.

Джерело:

British Journal of Anaesthesia

Стаття:

Local infiltration of HYR-PB21, a sustained-release formulation of Bupivacaine, provides analgesia and reduces opioid requirement after haemorrhoidectomy: a randomised controlled trial

Автори:

Jinjie Cui і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: