EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Важливість чищення зубів в домашніх умовах для зниження частоти розвитку карієсу зубів у дітей молодшого віку

Важливість чищення зубів в домашніх умовах для зниження частоти розвитку карієсу зубів у дітей молодшого віку Важливість чищення зубів в домашніх умовах для зниження частоти розвитку карієсу зубів у дітей молодшого віку
Важливість чищення зубів в домашніх умовах для зниження частоти розвитку карієсу зубів у дітей молодшого віку Важливість чищення зубів в домашніх умовах для зниження частоти розвитку карієсу зубів у дітей молодшого віку

Що нового?

Чищення зубів у дітей у віці до 8 років під наглядом батьків може бути обов'язковою процедурою догляду за порожниною рота в домашніх умовах, що забезпечує профілактику карієсу зубів.    

Згідно з результатами систематичного огляду, опублікованими в International Journal of Paediatric Dentistry, глибоке розуміння заходів, спрямованих на підтримання гігієни порожнини рота в домашніх умовах, може сприяти кращій адаптації проведених заходів в майбутньому і зміцненню здоров'я порожнини рота.

Elnaz Aliakbari і співавт. проаналізували заходи, що заохочують чистку зубів під керівництвом батьків у дітей молодшого віку (до 8 років) для зниження частоти розвитку карієсу зубів. Пошук літератури виконували в базах даних Web of Science, PubMed, MEDLINE, EMBASE, PsycINFO, Scopus, Кокрейнівській бібліотеці, а також з використанням іншої літератури і неопублікованих літературних джерел.

В цілому в огляд були включені 42 статті. Зміст інтервенційних досліджень було закодовано з використанням структури теоретичних доменів, при цьому основна увага приділялася підвищенню обізнаності (41 стаття), навичкам (35 статей), а також екологічному аспекту і ресурсам (22 статті). Була виявлена ​​недостатність даних про розробку, проведення та оцінку ефективності втручання, і тільки 18 досліджень містили теоретичне обгрунтування. У 29 дослідженнях результати щодо впливу на розвиток карієсу були неоднозначними.

Беручи до уваги невелику кількість інтервенційних досліджень, спрямованих на вивчення навичок догляду за порожниною рота в домашніх умовах, розробка і оцінка яких проведена з дотриманням теоретичного обґрунтування і методології, дослідники підтримують проведення подальших досліджень з використанням комплексного методологічного підходу.

Джерело:

International Journal of Paediatric Dentistry

Стаття:

Home-based toothbrushing interventions for parents of young children to reduce dental caries: A systematic review

Автори:

Elnaz Aliakbari і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: