EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Оцінка ефективності застосування ізавуконазолу у профілактиці інвазивних грибкових інфекцій

грибкові інфекції грибкові інфекції
грибкові інфекції грибкові інфекції

Що нового?

Встановлено ефективність застосування ізавуконазолу (препарату групи азолів) для профілактики інвазивних грибкових інфекцій у популяціях пацієнтів високого ризику з гематологічними захворюваннями.

У нещодавно проведеному дослідженні було отримано докази того, що ізавуконазол корисний для профілактики інвазивних грибкових інфекцій (ІГІ) у пацієнтів із гематологічними захворюваннями. Найбільш імовірним є розвиток ІГІ в осіб із гематологічними злоякісними новоутвореннями. У діючих клінічних рекомендаціях для профілактики ІГІ рекомендовано азоли. Тим не менш, у клінічних умовах препарати протигрибкової профілактики часто використовуються поза зареєстрованими показаннями.

Щоб надати гематологам надійну інформацію про безпеку та ефективність застосування ізавуконазолу для профілактики ІГІ в реальних умовах та інтервенційних спостережних дослідженнях, було проведено систематичний огляд літератури. Пошук досліджень, присвячених перевагам профілактики ізавуконазолом у осіб з високим ризиком розвитку ІГІ, проводили з використанням таких баз даних, як Embase, MEDLINE та Cochrane Library, а також відповідних матеріалів конференцій та реєстрів клінічних досліджень. Під час підготовки огляду було проведено оцінку ризику систематичної помилки та критеріїв включення.

Критеріям включення відповідали дев'ять досліджень. Вісім з цих досліджень або включали пацієнтів з певними гематологічними захворюваннями (пацієнтів, які перенесли трансплантацію гемопоетичних стовбурових клітин, осіб з гострим мієлобластним лейкозом або мієлодиспластичними синдромами; n = 5), або охоплювали популяції пацієнтів з гематологічними захворюваннями (n = 3).

Ці результати свідчать про застосування ізавуконазолу як альтернативного азолу для профілактики в осіб із групи ризику. Незважаючи на необхідність проведення додаткових досліджень, ізавуконазол може виявитися цінним азолом для профілактики ІГІ у групах пацієнтів високого ризику з гематологічними захворюваннями.

Джерело:

Hematology

Стаття:

Effectiveness and safety of isavuconazole prophylaxis for invasive fungal infections in the haematologic setting

Автори:

Yang Ping і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: