EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність низькодозової чотирикомпонентної схеми лікування на основі галенового препарату вісмуту саліцилату для ерадикації H. pylori

інфекція H. pylori інфекція H. pylori
інфекція H. pylori інфекція H. pylori

Що нового?

У лікуванні інфекції H. pylori застосування низькодозової чотирикомпонентної схеми (ЧКС) на основі галенового препарату вісмуту саліцилату можна порівняти за ефективністю із застосуванням низькодозової ЧКС на основі вісмуту субцитрату колоїдного.

Згідно з результатами відкритого пілотного дослідження, опублікованими в журналі Journal of Clinical Medicine, застосування спрощеної низькодозової 10-денної чотирикомпонентної схеми лікування на основі галенового препарату вісмуту саліцилату для ерадикації Helicobacter pylori (H. pylori) є високоефективним. Мета дослідження, проведеного Maria Pina Dore та співавт., полягала у вивченні ефективності та переносимості застосування чотирикомпонентної схеми (ЧКС) лікування на основі галенового препарату вісмуту саліцилату.

Дорослі пацієнти з позитивним результатом аналізу на присутність H. pylori отримували чотирикомпонентну схему лікування, що включає рабепразол у дозі 20 мг, тетрациклін у дозі 500 мг, метронідазол у дозі 500 мг та вісмуту саліцилат у дозі 200 мг, 2 рази на добу вранці і ввечері протягом 10 днів. Ефективність ерадикації патогену визначали за допомогою аналізу 13C-сечовини у повітрі, що видихається, або за негативним результатом аналізу на присутність антигенів H. pylori в стільці. Через 30–40 днів після завершення лікування реєстрували небажані явища та дотримання режиму лікування.

До дослідження було включено 42 пацієнти (середній вік: 54,1±12,0 року, 64% жінок). З них 35 пацієнтів раніше не отримували лікування з приводу інфекції H. pylori. Лікування завершив 41 пацієнт, при цьому загальний показник ефективності становив 95,1%. Частота ерадикації патогену склала 95,1% при аналізі в популяції, які завершили лікування за протоколом (PP-популяція) і 92,9% при аналізі, що виконується з припущення, що всі пацієнти отримали призначене лікування (ITT-популяція). Частота лікування у пацієнтів, які раніше не отримували лікування, склала 97,1%. Дотримання режиму лікування та переносимість були добрими. Як правило, побічні ефекти були відсутні або були легкого ступеню тяжкості.

Незважаючи на застосування вісмуту саліцилату замість вісмуту субцитрату колоїдного, модифікована низькодозова 10-денна чотирикомпонентна схема лікування забезпечувала хороші показники ерадикації H. pylori. Таким чином, галеновий препарат є прийнятною альтернативою в регіонах, де препарати вісмуту не є широкодоступними.

Джерело:

Journal of Clinical Medicine

Стаття:

A Simplified Low-Dose 10-Day Quadruple Therapy with a Galenic Formulation of Bismuth Salicylate Is Highly Effective for Helicobacter pylori Eradication

Автори:

Maria Pina Dore і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: