EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Оцінка зв'язку диспепсії з інфекцією, викликаною H. pylori, виявленою при ендоскопічному дослідженні

інфекція інфекція
інфекція інфекція

Що нового?

У третини пацієнтів зі скаргами на диспепсію при ендоскопічному дослідженні виявлено присутність інфекції H. pylori.

Результати дослідження вказують на наявність статистично значущого зв'язку між розвитком інфекції, спричиненої H. pylori, та симптомами диспепсії. Крім того, встановлено, що ізоляти H. pylori мають чутливість до амоксициліну, ципрофлоксацину, кларитроміцину і левофлоксацину. Мета дослідження, проведеного Fatima Omer Saber та співавт., полягала у вивченні виділення H. pylori з біоптатів, отриманих у пацієнтів різними методами, їх ідентифікації та визначенні чутливості до антибіотиків.

Діагностичну ендоскопію верхніх відділів шлунково-кишкового тракту проводили у 90 пацієнтів (58 чоловіків, 32 жінок) із різних вікових груп із симптомами диспепсії. H. pylori була виділена у 30 випадках. Було відзначено, що для виявлення H. pylori дослідження біоптатів з подальшим посівом та аналізом на чутливість до антибіотиків було точнішим, ніж уреазний тест. У ізолятів H. pylori, вивчених на стійкість до антибіотиків, була відзначена чутливість до амоксициліну, ципрофлоксацину, кларитроміцину та левофлоксацину. У всіх вивчених ізолятів були ознаки стійкості до тетрацикліну та метронідазолу.

Джерело:

Journal of the Faculty of Medicine Baghdad

Стаття:

The Isolation and Identification of H. pylori among Iraq patients with chronic gastric inflammation

Автори:

Fatima Omer Saber і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: