EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність іксекізумабу в лікуванні проблемних ділянок шкіри з псоріазом

псоріаз псоріаз
псоріаз псоріаз

Що нового?

Іксекізумаб ефективний у лікуванні бляшкового псоріазу середнього та тяжкого ступеня, навіть на таких проблемних ділянках тіла, як шкіра голови, нігті, суглоби, долоні та область геніталій, та покращує якість життя пацієнтів.

Недавнє дослідження, проведене в умовах клінічної практики в Китаї, дає уявлення про ефективність застосування іксекізумабу (моноклонального антитіла, націленого на інтерлейкін-17А) у лікуванні бляшкового псоріазу, особливо на таких ділянках, як шкіра голови, нігті, суглоби, долоні та геніталі. Результати дослідження, проведеного в 26 лікарнях за участю 612 пацієнтів (у віці ≥18 років) з Китаю, вказували на те, що більшість пацієнтів страждали від псоріазу на цих ділянках тіла, що важко піддаються лікуванню, і це значно впливало на якість їхнього життя. Майже у всіх пацієнтів (93,6%) псоріазом була вражена хоча б одна окрема ділянка тіла.

Незважаючи на проблеми, пов'язані з псоріазом на цих ділянках, терапія іксекізумабом виявилася інноваційним рішенням. У пацієнтів було відзначено статистично значуще покращення щодо ступеня тяжкості захворювання та якості життя з порівнянним зниженням індексу поширеності та тяжкості псоріазу (PASI) та індексу якості життя при захворюваннях шкіри (DLQI), незалежно від ураження псоріазом певних ділянок тіла.

Ці результати не тільки підкреслюють стабільну ефективність застосування іксекізумабу, але і вказують на його здатність викликати полегшення у пацієнтів, які борються з псоріазом, навіть на проблемних ділянках тіла.

Джерело:

Dermatology and Therapy

Стаття:

Effectiveness of Ixekizumab in Chinese Patients with Moderate-Severe Plaque Psoriasis with Special Area Involvement: Subanalysis of a Prospective, Multicenter, Observational Real-World Study

Автори:

Ying Li та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: