EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Швидке полегшення болю при псоріатичному артриті за допомогою інгібіторів янус-кіназ

псоріатичний артрит псоріатичний артрит
псоріатичний артрит псоріатичний артрит

Що нового?

Інгібітори янус-кіназ забезпечують безпечне, ефективне та швидке лікування псоріатичного артриту, впливаючи на патогенетично значущі запальні цитокіни.

Згідно з результатами нещодавнього обсерваційного ретроспективного дослідження, опублікованими в журналі Diagnostics, підтверджено статистично значущу ефективність інгібіторів янус-кіназ як швидкодіючої терапії псоріатичного захворювання з хорошою переносимістю.

Мета даного дослідження, проведеного Francesco Bizzarri та співавт., полягала у вивченні ефективності, безпеки та переносимості застосування інгібіторів янус-кіназ (тофацитиніб або упадацитиніб) в умовах клінічної практики у пацієнтів з псоріатичним артритом після відсутності відповіді на лікування базисними протиревматичними препаратами (БПРП) заповнюючи прогалини у даних повсякденної клінічної практики.

У дослідженні були проаналізовані дані 32 пацієнтів з діагностованим протягом останніх двох років псоріатичним артритом, які отримували тофацитініб або упадацитініб після неефективності терапії БПРП. Більшість (75%) пацієнтів почали приймати тофацитиніб. У більшості учасників були зареєстровані середня активність артриту та легка активність псоріазу відповідно до індексів активності захворювання.

Встановлено статично значущу ефективність тофацитинібу та упадацитинібу зі швидким поліпшенням індексів активності суглобів та шкіри, зниженням рівня С-реактивного білка та покращенням об'єктивних маркерів захворювання, таких як кількість хворобливих та запалених суглобів. Спостерігалася низька частота небажаних явищ легкого ступеня тяжкості, які призвели до припинення лікування та відсутність серйозних небажаних явищ.

Джерело:

MDPI-Diagnostics

Стаття:

JAKinhibs in Psoriatic Disease: Analysis of the Efficacy/Safety Profile in Daily Clinical Practice

Автори:

Francesco Bizzarri та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: