EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Оцінка ефективності застосування кеверпразану в лікуванні виразки дванадцятипалої кишки

кеверпразан кеверпразан
кеверпразан кеверпразан

Що нового?

Кеверпразан продемонстрував не меншу ефективність, ніж лансопразол, при лікуванні виразки дванадцятипалої кишки.

Згідно з результатами подвійного сліпого рандомізованого дослідження II фази в паралельних групах, опублікованих в журналі Journal of Gastroenterology and Hepatology, кеверпразан, новий калій-конкурентний кислотний блокатор, мав не меншу ефективність, ніж лансопразол, при лікуванні виразки дванадцятипалої кишки. Мета дослідження полягала у вивченні ефективності, безпеки та залежності «доза – ефект» кеверпразану (у дозі 20 або 30 мг) у порівнянні з лансопразолом (у дозі 30 мг 1 р/добу протягом 4-6 тижнів) при лікуванні виразки дванадцятипалої кишки, підтвердженої ендоскопічним дослідженням.

Загалом 168 (93,33%) із 180 рандомізованих учасників завершили дослідження: 55 учасників у групі застосування кеверпразану у дозі 20 мг, 61 учасник у групі застосування кеверпразану у дозі 30 мг та 64 учасники у групі застосування лансопразолу у дозі 30 мг. Інформація про частку учасників з вилікованою виразкою дванадцятипалої кишки в групах застосування кеверпразану в дозі 20 мг, кеверпразану в дозі 30 мг та лансопразолу в дозі 30 мг на 4-му та 6-му тижнях наведена в таблиці 1.

У групі застосування кеверпразану у дозі 20 мг спостерігалася нижча частота розвитку небажаних явищ порівняно з групами, які отримували лансопразол у дозі 30 мг та кеверпразан у дозі 30 мг. Встановлено, що кеверпразан є ефективним і має не меншу ефективність, ніж лансопразол, при лікуванні виразки дванадцятипалої кишки. На підставі порівнянних даних щодо ефективності та безпеки рекомендується провести подальші дослідження застосування кеверпразану в дозі 20 мг 1 р/добу в лікуванні кислотозалежних захворювань.

Джерело:

Journal of Gastroenterology and Hepatology

Стаття:

Efficacy of Keverprazan for duodenal ulcer: A phase II randomized, double-blind, parallel-controlled trial

Автори:

Nian-di Tan і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: