EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Задоволеність пацієнтів лікуванням ласмідитаном у дозі 100 мг та його результати при мігрені

головний біль головний біль
головний біль головний біль

Що нового?

Ласмідитан є терапевтичним засобом для лікування мігрені з можливістю підбору дози відповідно до індивідуальної клінічної ситуації, що дозволяє забезпечити покращення результатів лікування.

За результатами ретроспективного аналізу даних відкритого розширеного дослідження (ВРД) CENTURION були описані схеми та результати довгострокового лікування ласмідитаном пацієнтів з мігренню.

Результати, опубліковані в журналі The Journal of Headache and Pain, були отримані при вивченні даних 445 пацієнтів, у яких було куповано щонайменше один напад мігрені препаратом ласмідитан під час ВРД. Частка пацієнтів, які завершили дослідження, становила 72,1%. Серед цих пацієнтів 47% дотримувалися початкової дози препарату (100 мг), а у решти дози була змінена відповідно до індивідуальних потреб, що дозволило підвищити ефективність лікування або його переносимість.

Початкова доза ласмідитану склала 100 мг з наступними коригуваннями до 50 мг або 200 мг на розсуд дослідника. Характеристики пацієнтів та захворювання були узагальнені з урахуванням схеми дозування препарату та статусу на момент завершення дослідження. Оцінку безпеки було проведено з урахуванням небажаних явищ (НЯ) залежно від кількості прийнятих доз препарату.

Слід зазначити, що у пацієнтів, які продовжили прийом ласмідитану, незважаючи на розвиток НЯ, частота їх виникнення з часом знизилася. Поліпшення стану пацієнтів та результатів, які вони повідомляють, спостерігалося при всіх схемах дозування препарату. Однак у групі, яка отримувала ласмідитан у дозі 100 мг, частка пацієнтів зі зниженням виразності мігрені була найбільшою.

При цьому серед пацієнтів з коригуванням дози препарату була вищою частка тих, хто повністю завершив дослідження, порівняно з групою, яка продовжувала лікування препаратом у дозі 100 мг. Це вказує на підвищення переносимості або ефективності лікування при індивідуальному доборі дози препарату. Важливо відзначити, що одночасне застосування триптанів із ласмідитаном не призводило до підвищення частоти розвитку НЯ.

Джерело:

The Journal of Headache and Pain

Стаття:

Long-term treatment with Lasmiditan in patients with migraine: post hoc analysis of treatment patterns and outcomes from the open-label extension of the CENTURION randomized trial

Автори:

Mika Komori і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: