EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність застосування левокабастину у поєднанні з мометазону фуроатом для зниження виразності симптомів японського кедрового полінозу

алергічний риніт алергічний риніт
алергічний риніт алергічний риніт

Що нового?

Застосування інтраназальних кортикостероїдів у поєднанні з антигістамінними препаратами забезпечує покращення контролю симптомів у пацієнтів із японським кедровим полінозом.

Результати рандомізованого плацебо-контрольованого дослідження вказують на те, що застосування левокабастину для інтраназального введення у поєднанні з мометазону фуроатом у вигляді назального спрею (МФНС) добре переносилося і забезпечувало статистично значуще зниження загальної оцінки виразності назальних симптомів (TNSS) у порівнянні з плацебо у пацієнтів із алергією на пилок японського кедра (ЯКП). Основною метою цього дослідження була оцінка безпеки та ефективності застосування антигістамінного препарату у поєднанні з кортикостероїдом у лікуванні японського кедрового полінозу (ЯКП) – найчастішого типу сезонного алергічного риніту в Японії.

Загалом по 20 пацієнтів у кожній групі отримували левокабастин у вигляді назального спрею у поєднанні з МФНС (група левокабастину) або плацебо у вигляді назального спрею у поєднанні з МФНС (група плацебо). Основною кінцевою точкою була різниця оцінок за шкалою TNSS між групами після лікування. Додатковими кінцевими точками були: різниця оцінок загальної виразності симптомів, оцінок загальної виразності очних симптомів, оцінок загальної виразності симптомів та потреби у медикаментах, оцінок потреби у медикаментах та оцінок виразності п'яти окремих симптомів, а також показники безпеки.

Порівняно з групою плацебо, у пацієнтів із групи левокабастину зміна загальної оцінки за шкалою TNSS була більш виразною. У пацієнтів із групи левокабастину статистично значуще зниження оцінок за шкалою TNSS було відзначено більш ніж на 6 днів раніше, ніж у групі плацебо. При аналізі додаткових кінцевих точок спостерігався аналогічний характер змін. Лікування обох групах переносилося задовільно.

Таким чином, у пацієнтів з ЯКП застосування кортикостероїду для інтраназального введення у поєднанні з антигістамінним препаратом для інтраназального введення дозволяло не тільки контролювати назальні симптоми, а й забезпечувало полегшення очних симптомів, а також зменшення потреби в застосуванні резервних лікарських препаратів.

Джерело:

Auris Nasus Larynx

Стаття:

The add-on effect of an intranasal antihistamine with an intranasal corticosteroid in Japanese cedar pollinosis

Автори:

Takenori Haruna і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: