EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність застосування пластиру з лідокаїном для полегшення післяопераційного нейропатичного болю

нейропатичний біль нейропатичний біль
нейропатичний біль нейропатичний біль

Що нового?

Порівняно з препаратами для внутрішнього прийому, у пацієнтів з післяопераційним нейропатичним болем застосування пластиру з лідокаїном забезпечує більш ефективне зниження інтенсивності болю і характеризується кращою переносимістю.

Результати дослідження, проведеного в умовах клінічної практики, вказують на те, що застосування пластиру з лідокаїном у дозі 700 мг ефективно переноситься і дозволяє знизити виразність порушень життєдіяльності, пов'язаних з болем, а також підвищити якість життя у пацієнтів з післяопераційним нейропатичним болем. Michael A. Überall та співавт. провели дослідження з метою порівняння ефективності та переносимості застосування лідокаїну в дозі 700 мг у формі пластиру та лікарських препаратів для прийому внутрішньо, що призначаються в рамках терапії першої лінії.

Дані були отримані з ретроспективного неінтервенційного когортного дослідження тривалістю 24 тижні, до якого включали пацієнтів з локалізованим периферичним нейропатичним болем та резистентністю як мінімум до одного препарату для прийому внутрішньо, призначеного в рамках терапії першої лінії. Аналіз у підгрупах був виконаний на основі набору даних по 531 пацієнту з післяопераційним нейропатичним болем.

При застосуванні пластиру з лідокаїном полегшення болю, поліпшення переносимості, зниження ступеня порушень життєдіяльності та підвищення якості життя були більш виразними, ніж при застосуванні препаратів для внутрішнього застосування, що призначаються в рамках терапії першої лінії. Враховуючи нижчий ризик розвитку системних побічних ефектів, покращення дотримання режиму лікування та його результатів, застосування пластиру з лідокаїном — перспективна терапевтична альтернатива застосуванню препаратів для внутрішнього застосування в рутинній клінічній практиці для лікування післяопераційного нейропатичного болю.

Джерело:

Pain Management

Стаття:

Postsurgical neuropathic pain: lidocaine 700 mg medicated plaster or oral treatments in clinical practice

Автори:

Michael A Überall і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: