EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність застосування лінаклотиду при функціональних запорах у дітей

запори запори
запори запори

Що нового?

Застосування високих доз лінаклотиду покращує тижневу частоту мимовільного спорожнення кишечника у дітей віком від 6 до 17 років з функціональними запорами.

Недавнє клінічне дослідження, результати якого були опубліковані в журналі Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition, було спрямоване на вивчення ефективності та безпеки застосування лінаклотиду, схваленого в США для лікування функціональних запорів у дітей віком від 6 до 17 років. Дослідження, проведене Carlo D. Lorenzo та співавт. у кількох дослідницьких центрах, включало 173 дітей віком від 6 до 17 років з діагнозом функціональної запору згідно з Римськими критеріями III.

Дітей рандмізували до груп застосування лінаклотиду в різних дозах або плацебо протягом 4 тижнів. Ключовим показником ефективності була зміна тижневої частоти мимовільного спорожнення кишечника (МСК) від початку дослідження.

Отримані результати вказували на те, що лінаклотид загалом добре переносився дітьми. Крім того, при збільшенні дози лінаклотиду спостерігалося виражене покращення частоти МСК, особливо у старшій віковій групі (від 12 до 17 років).

Найбільш поширеним небажаним ефектом була діарея, однак у більшості випадків вона була легкою мірою тяжкості. Ці дані свідчать про потенційну користь застосування лінаклотиду у лікуванні функціональних запорів у дітей, особливо у більш високих дозах. Було зроблено висновок про необхідність подальшої оцінки ефективності та безпеки застосування препарату у цій популяції.

Джерело:

Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition

Стаття:

Randomized controlled trial of linaclotide in children aged 6−17 years with functional constipation

Автори:

Carlo D Lorenzo та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: