EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Низькі дози еторикоксибу знижують залежність від анальгетиків при операції на третьому молярі

операція на третьому молярі операція на третьому молярі
операція на третьому молярі операція на третьому молярі

Що нового?

У пацієнтів, які перенесли операцію на третьому молярі, еторикоксиб у низьких дозах знижує потребу в анальгетиках.

Згідно з результатами рандомізованого подвійного сліпого дослідження в паралельних групах, еторикоксиб у низьких дозах виявляє попереджувальну знеболювальну дію, що призводить до зниження використання анальгетиків після видалення третього моляра порівняно з комбінацією, що включає ацеклофенак та парацетамол. Дослідники ставили за мету порівняти попереджувальну знеболювальну дію еторикоксибу та комбінації ацеклофенаку та парацетамолу в хірургічній стоматології.

До дослідження було включено 100 учасників віком від 18 років і старше, без медичних протипоказань, які мали зуби, ретеновані в горизонтальному положенні, які утримувалися від прийому протизапальних препаратів або анальгетиків протягом попереднього тижня. Учасники були розподілені випадково у дві групи. Оцінка болю проводилася з використанням візуальної аналогової шкали (ВАШ) відразу після операції, через годину після операції і в перший післяопераційний день.

Обидва препарати вводили за 30 хвилин до хірургічного втручання. Аналіз ефективності усунення симптомів був проведений з використанням лінійної кореляції Пірсона. Між способами попереджувального знеболювання (еторикоксиб і ацеклофенак + парацетамол) була відзначена статистично значуща відмінність, причому у групі еторикоксиба показники за ВАШ були значно нижче відразу після операції, через 1 годину і 24 години після операції.

Результати дослідження підкреслюють ефективність низької дози еторикоксибу у межах стратегії попереджувального знеболювання в хірургічній стоматології. Цей підхід продемонстрував помітне зниження потреби в анальгетиках після видалення третього моляра, і є вигідною альтернативою комбінації ацеклофенаку і парацетамолу.

Джерело:

Journal of Clinical Otorhinolaryngology, Head, and Neck Surgery

Стаття:

COMPARISON OF LOW DOSE ETORICOXIB AND ACECLOFENAC PARACETAMOL COMBINATION AS PRE-EMPTIVE ANALGESIC IN THIRD MOLAR SURGERY — A RANDOMISED CLINICAL TRIAL

Автори:

Dr. Aditya Hurkat et al.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: