EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність сульфату магнію як додаткової терапії при анестезії нижнього альвеолярного нерву

зубний біль зубний біль
зубний біль зубний біль

Що нового?

Застосування сульфату магнію при анестезії нижнього альвеолярного нерву призводить до статистично значущих позитивних результатів, і препарат можна ефективно використовувати як ад'ювант лідокаїну.

Відповідно до результатів систематичного огляду, коли до лідокаїну додається сульфат магнію, останній виконує функцію ад'юванту під час анестезії нижнього альвеолярного нерва (НАН) і призводить до сприятливих змін у часі початку та тривалості полегшення болю, а також підвищує ефективність знеболення. Метою цієї роботи було визначити ефективність використання сульфату магнію як додаткової терапії при місцевій анестезії лідокаїном НАН.

Пошук публікацій у базах даних PubMed, Google Scholar, Elsevier Science Direct, Ovid, Medline, Lilacs, Scopus, Кокрейнівській бібліотеці та онлайн -бібліотеці Wiley виконували за ключовими словами зі словника "Медичні тематичні категорії" (MeSH): «сульфат магнію», «ад’ювант», «лідокаїн», «анестезія нижнього альвеолярного нерва». Загалом із 45 публікацій було обрано 13 повних текстових статей, а три з них були включені до якісної оцінки. Підготовка цього огляду проводилася на основі принципів "бажаних параметрів звітності для систематичних оглядів та мета-аналізів" (принципи Prisma). Загалом у огляд було включено три рандомізовані контрольовані дослідження.

Сульфат магнію, який має антиноцицептивний, анестетичний та нейропротекторний ефект, може використовуватися як ад'ювант лідокаїну. У рамках досліджень до лідокаїну додавали сульфат магнію і порівнювали з зазвичай використовуваними місцевими анестетиками. У всіх трьох дослідженнях у групі використання сульфату магнію була виявлена статистично значуща різниця з групами порівняння (p <0,05).

При використанні сульфату магнію як ад'юванту його знеболювальні властивості також підвищують ефективність зазвичай використовуваних знеболювальних засобів. Таким чином, сульфат магнію може використовуватися як ад'ювант для забезпечення надійного знеболювання пульпи у складних випадках.

Джерело:

International Research Journal of Modernization in Engineering Technology and Science

Стаття:

Magnesium Sulfate As A Lidocaine Adjuvant In Inferior Alveolar Nerve Block – A Systematic Review

Автори:

Aswathi B. і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: