EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність та безпека медичного виробу, що містить натуральні мукополісахариди, у дітей з діагнозом ГЕРХ

ГЕРХ ГЕРХ
ГЕРХ ГЕРХ

Що нового?

У дітей з діагнозом ГЕРХ застосування медичного виробу, що містить натрію гіалуронат та хондроїтину сульфат, дозволяє ефективно знижувати виразність симптомів захворювання.

Результати пілотного ретроспективного дослідження вказують, що збереження слизової оболонки стравоходу є доцільним підходом до лікування гастроезофагеальної рефлюксної хвороби (ГЕРХ) у дітей. Мета дослідження, проведеного Claudio Romano та співавт., полягала у виконанні оцінки ефективності та безпеки короткострокового лікування із застосуванням медичного виробу, що містить натуральні мукополісахариди, у дітей з симптомами диспепсії.

У дослідженні взяли участь 25 дітей (медіана віку: 14,6 року) із симптомами, пов'язаними з ГЕРХ. Кожному пацієнту рекомендували прийом лікарського препарату (у формі однодозових саше) після їди тричі на добу в обсязі 10 мл (одне саше). Цей мукоадгезивний препарат зв'язується зі слизовою оболонкою стравоходу, захищаючи її від впливу вмісту шлунка, що закидається в стравохід, і сприяючи її загоєнню. Повторну оцінку стану пацієнтів проводили через 3 тижні безперервного лікування.

В рамках цієї оцінки вивчали інтенсивність болю, виразність постпрандіальної регургітації, відчуття печіння в епігастрії та печії за допомогою візуальної аналогової шкали (ВАШ). Всі пацієнти завершили лікування, демонструючи хорошу переносимість та дотримання режиму терапії, про побічні ефекти не повідомлялося. Після завершення лікування було відзначено статистично значуще зниження всіх трьох основних симптомів (див. рисунок 1).

Жоден з пацієнтів не потребував застосування додаткових лікарських засобів (наприклад, антисекреторних засобів) або проходження додаткових досліджень (наприклад, ендоскопії верхніх відділів шлунково-кишкового тракту). Дітям з діагнозом ГЕРХ такий метод лікування як захист слизової оболонки стравоходу може принести користь. Застосування медичного виробу, що містить натуральні мукополісахариди, такі як гіалуронат натрію та хондроїтину сульфат, у пацієнтів дитячого віку з діагнозом ГЕРХ було ефективним, безпечним і добре переносилося.

Джерело:

Therapeutic Advances in Gastroenterology

Стаття:

Pharmacologic treatment of GERD in adolescents: Is esophageal mucosal protection an option?

Автори:

Claudio Romano і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: