EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Безпека застосування препарату на основі моноклональних антитіл MAD0004J08 у профілактиці коронавірусної інфекції

коронавірус коронавірус
коронавірус коронавірус

Що нового?

Внутрішньом'язове введення препарату MAD0004J08 у дозі 48, 100 та 400 мг добре переноситься, є безпечним та супроводжується мінімальною частотою побічних ефектів.

Згідно з результатами дослідження, одноразове внутрішньом'язове введення препарату MAD0004J08 (Fc-оптимізовані моноклональні антитіла проти вірусу SARS-CoV-2) є безпечним, добре переноситься, забезпечує швидкий системний розподіл та ефективно нейтралізує різні штами вірусу SARS-CoV-2 (дельта-, гамма- та бета-штами). Simone Lanini та співавт. представили результати за перші 30 днів дослідження I фази з вивчення фармакокінетики, титрів, необхідних для нейтралізації коронавірусу, і безпеки застосування препарату на основі моноклональних антитіл у 30 здорових добровольців.

Основною кінцевою точкою дослідження була частка (%) учасників з тяжкими небажаними явищами, а додатковими кінцевими точками були показники фармакокінетики та титри антитіл у сироватці крові, необхідні для нейтралізації вірусу.

Одноразове внутрішньом'язове введення препарату MAD0004J08 було безпечним і добре переносилося. Крім того, введення препарату призводило до різкого підвищення титру антитіл у сироватці крові до рівнів, необхідних для нейтралізації вірусу, які були в 5-76 разів вищими, ніж при введенні мРНК-вакцини BNT162b2, а також у донорів, які перенесли коронавірусну інфекцію (COVID-19). Таким чином, застосування препарату MAD0004J08 може стати важливим досягненням у галузі лікування та профілактики інфекції, що викликається коронавірусом SARS-CoV-2.

Джерело:

Nature Communications

Стаття:

Safety and serum distribution of anti-SARS-CoV-2 monoclonal antibody MAD0004J08 after intramuscular injection

Автори:

Simone Lanini і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: