EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Вплив монтелукасту на бронхіальну астму/алергічний риніт у дітей

монтелукаст монтелукаст
монтелукаст монтелукаст

Що нового?

Застосування монтелукасту забезпечує ефективний контроль симптомів бронхіальної астми у дітей, проте інгаляційні кортикостероїди є більш ефективними, особливо щодо контролю симптомів у нічний час.

Була встановлена ефективність монтелукасту у контролі симптомів бронхіальної астми у дітей та підлітків порівняно з плацебо. Однак інгаляційні кортикостероїди виявилися більш ефективними у полегшенні симптомів, особливо у нічний час. Використовуючи показники результатів із суб'єктивною оцінкою пацієнтами та порівнюючи результати з іншими препаратами. дослідники оцінили вплив монтелукасту на дітей з бронхіальною астмою/алергічним ринітом.

Пошук проводили в базах даних Embase та MEDLINE. Відбір досліджень та вилучення даних проводили два автори незалежно один від одного. У разі розбіжностей залучали третього експерта. Для оцінки стандартизованої різниці середніх (СРС) було проведено метааналіз із використанням моделі з випадковими ефектами. Серед 3937 виявлених статей критеріям включення відповідали 49 досліджень, які переважно включали рандомізовані клінічні дослідження з розміром вибірки від 21 до 689 пацієнтів.

Зміна СРС об'єднаних оцінок областей фізичної, психічної та загальної якості життя, пов'язаного зі здоров'ям, не мала статистичної значущості. СРС оцінок симптомів у денний та нічний час (95 % довірчий інтервал (ДІ)) свідчила про більшу ефективність інгаляційних кортикостероїдів (СРС -0,12, ДІ від -0,20 до -0,05 та СРС -0,23, ДІ від -0,41 до -0,06 відповідно). Комбінована оцінка загальних симптомів бронхіальної астми свідчила про найкращі результати при застосуванні монтелукасту порівняно з плацебо (СРС 0,90, ДІ 0,44–1,36).

Сукупність наявних даних свідчить, що монтелукаст забезпечував ефективніший у контроль симптомів бронхіальної астми у дітей та підлітків порівняно з плацебо. Однак інгаляційні кортикостероїди виявилися більш ефективними у контролі симптомів, особливо в нічний час.

Джерело:

European Respiratory Review

Стаття:

Montelukast in paediatric asthma and allergic rhinitis: a systematic review and meta-analysis

Автори:

Karina Mayoral і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: